My Liantis

Human resources & Payroll

Brugge, 29 mrt 2021

teamleader payroll

Is payroll jouw passie en houd je ervan om een team te laten groeien?

Je takenpakket

Als teamleader payroll kom je terecht op onze HR-dienst in een team van 6 enthousiaste payrollmedewerkers. Je bent verantwoordelijk voor de organisatie van de payrolldienst en het efficiënt beheer van de volledige flow van de loon- en personeelsadministratie voor 1800 medewerkers. Je bent coach, motivator en klankbord.

Daartoe behoren onder andere volgende verantwoordelijkheden:

 • Samen met de collega’s verzeker je een vlot verloop, correct en tijdig, van de personeels- en loonadministratie. Dit behelst zowel de berekening en uitbetaling van de lonen als het opmaken en afleveren van contracten, attesten en documenten.
 • Je treedt op als aanspreekpunt voor een aantal diensten binnen Liantis en beantwoordt vragen van het personeel, gaande van arbeids- en sociale wetgeving tot meer praktische vragen m.b.t. tewerkstelling.
 • Je fungeert als aanspreekpunt en kwaliteitsbewaker rond sociale wetgeving: je zorgt dat de sociale reglementering nageleefd wordt, je houdt arbeidsreglementen up-to-date...
 • Verder sta je ook in voor een vlotte communicatie met het management, je levert input en werkt mee aan een optimale business rapportering van de personeelskosten, status afwezigheden, verlof- en overurentellers, enzovoort. Je houdt je kennis van sociale wetgeving permanent up-to-date.
 • Je bent actief betrokken bij de opvolging en continue optimaliseren van payroll processen en zorgt via het verzamelen, registreren, controleren en updaten van personeelsgegevens voor actuele en juiste personeelsinformatie.
 • Je begeleidt het team van payrollmedewerkers, werkt nauw samen met de collega's van de andere HR domeinen en bent een direct aanspreekpunt voor onze medewerkers. 
 • Je rapporteert aan de HR directeur.

Wie zoeken we?

 • Je bezit een masterdiploma of je bent gelijkwaardig door ervaring.
 • Je kan terugblikken op 5 à 10 jaar ervaring binnen payroll. Je hebt ook al ervaring in een leidinggevende positie.
 • Je beschikt over een grondige sociaal-juridische kennis en volgt wijzigingen nauwgezet op.
 • Je bent ondernemend, proactief en klantgericht.
 • Je bouwt duurzame relaties op met de diverse interne stakeholders.
 • Je hebt van nature een positieve attitude en de dynamiek van een HR-dienst schrikt jou niet af. Je bent resultaatsgericht, probleemoplossend, communicatief en sterk in plannen en organiseren.
 • Je gaat discreet om met vertrouwelijke informatie.
 • Een uitstekende kennis van het Office-pakket (Outlook en Excel) is een must.
 • Kennis Frans is een pluspunt.

Je bent als nieuwe collega ambassadeur van onze organisatie. Je weet je te identificeren met onze waarden: schouder aan schouder, handen uit de mouwen, echt en oprecht.

Over ons

Liantis ondersteunt al wie onderneemt en/of mensen tewerkstelt. Bij ons vind je een vertrouwde compagnon de route die je vanuit een geïntegreerde aanpak op elk moment van je ondernemerstraject de gepaste oplossing aanreikt: van de start als zelfstandige, over de aanwerving van personeel, de uitbouw van een HR- en welzijnsbeleid, via de bescherming tegen risico’s tot aan de pensionering. Dat doen we zowel digitaal als op één van onze 60 locaties in België. Zo zorgen we ervoor dat ondernemende mensen op hun twee oren kunnen slapen voor al hun mensenzaken. Voor meer informatie: liantis.be.

Wat wij je te bieden hebben

Bij Liantis maak jij het verschil. Werken bij Liantis, dat is kansen krijgen op een mooie loopbaan en persoonlijke ontwikkeling. Mensen zijn het kloppend hart van onze organisatie. We wakkeren passie aan en geven talent alle ruimte om open te bloeien. Je komt terecht in een moderne en professionele werkomgeving in volle beweging.

Je kan rekenen op een aantrekkelijk loonpakket. Naast je basisloon, bieden we jou maaltijdcheques van 8 euro per gewerkte dag en ecocheques van 250 euro per jaar. Ook de loonbonus is een leuke extra! Daarnaast staat jouw persoonlijke bescherming centraal en kan je rekenen op een hospitalisatieverzekering, pensioenfonds en een verzekering gewaarborgd inkomen. Bovendien kies je heel wat voordelen zelf via ons flexibel beloningssysteem.

Belonen is meer dan verlonen. We hechten belang aan jouw werk-privébalans. We bieden de mogelijkheid tot thuiswerk en werken in een glijdend uurrooster met een totaal van 38 uur per week. Naast 20 wettelijke verlofdagen, heb je nog 6 dagen betaalde inhaalrust en 5 extralegale verlofdagen. De regionale feestdag kan je vrij opnemen.