My Liantis

EHBO: initiatie eerste hulp bij ongevallen

Ben je werkgever van een bedrijf met minder dan twintig werknemers en zijn er geen specifieke risico’s? Dan hoef je geen basisopleiding EHBO voor hulpverleners te voorzien, maar volstaat een initiatieopleiding van vier uur. De initiatiecursus EHBO van Liantis behandelt de kernvaardigheden voor een adequate eerste hulp bij ongevallen in je bedrijf. 

cursus reanimeren met AED

Waarom deze opleiding?

Zelfs in kleinere bedrijven zonder risico’s ontstaan wel eens situaties waarbij eerste hulp nodig is. Daarom is het verplicht een persoon aan te duiden die deze eerste hulp kan verlenen.  

De initiatiecursus EHBO van Liantis biedt deze aangeduide personen alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om slachtoffers te helpen in de tijd dat de hulpdiensten onderweg zijn naar je bedrijf.  

Voor wie is de initiatieopleiding EHBO geschikt?

Deze cursus is voor aangeduide personen in een bedrijf zonder specifieke risico’s. In deze bedrijven is een hulpverlener niet verplicht, maar is er wel een medewerker aangeduid voor het verstrekken van de eerste hulp. Hierbij worden werknemers opgeleid tot het herkennen van en het handelen bij een aantal levensbedreigende en niet-levensbedreigende situaties. 

Wat mag je verwachten van de initiatieopleiding EHBO?

Je leert levensbedreigende situaties herkennen, de basiskennis van reanimeren (CPR/AED) en de basisprincipes van wondverzorging.  

We werken met reanimatiepoppen en zorgen voor alle benodigde EHBO-materiaal (demonstratiemateriaal, verbandmiddelen…).  

Een initiatieopleiding duurt vier uur, praktische oefeningen inbegrepen. Wil je uitgebreidere vorming, kies dan voor de zestienurige basisopleiding . 

Programma 

  • Algemene benadering  van een noodsituatie.  

  • Benadering van een slachtoffer zonder ademhaling - CPR/AED.  

  • Belemmering van de ademhaling door een vreemd voorwerp. 

  • EHBO bij dringende levensbedreigende situaties (hartaanval, beroerte…). 

  • EHBO bij huidwonden en verstuiking. 

Vrijblijvende offerte aanvragen

Naam
Adres