My Liantis

Opleiding keukenveiligheid

Hoe veilig is de grootkeuken van jouw bedrijf of instelling? Elke grootkeuken kent risico’s en als werkgever ben je verplicht deze risico’s in kaart te brengen en te minimaliseren. Liantis helpt je de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen te treffen en leidt je koks en keukenhulpen op in veilig werken.  

Waarom deze opleiding? 

In elke grootkeuken zijn er verschillende risico’s. Deze houden verband met de apparatuur, materialen en werkmethoden, alsook met de inrichting van de keuken. Met enkele eenvoudige en elementaire voorzorgsmaatregelen verminder je de kans op (ernstige) letsels aanzienlijk. 

In deze opleiding zetten we de belangrijkste risico’s en preventiemaatregelen op een rijtje, toegespitst op de situatie in jouw bedrijf. Want kennis van werkprocedures en veiligheidsmaatregelen vormen een voorwaarde voor veilig werken in een grootkeuken.   

Voor wie is de opleiding keukenveiligheid geschikt?

Deze opleiding is voor keukenhulpen, koks, assistent-koks en leidinggevenden in de keuken.  

Wat mag je verwachten van de opleiding keukenveiligheid?

Liantis maakt deze opleiding volledig op maat en geeft de les bij jou op locatie. De eerste stap is een rondgang door je bedrijf waarbij we focussen op de veiligheid in de keuken: welke zaken gaan goed en welke zaken verdienen nog aandacht. We maken foto’s die we verwerken in de lessen. 

Ter voorbereiding nemen we je interne procedures voor veilig werken door en bespreken deze met de directeur en de interne preventieadviseur.   

De opleiding is op maat van jouw grootkeuken, met herkenbare situaties en plaatsen (foto’s). We kunnen deze opleiding aanvullen met een les over voedselveiligheid en/of handhygiëne. 

De opleiding duurt twee uur en telt maximaal vijftien deelnemers per opleiding. Er gaat een voorbereiding aan vooraf. 

Programma

 1. Waarom maatregelen nemen tegen ongevallen? 

 2. Rol van de werknemer in het preventiebeleid. 

 3. Wat indien er toch een arbeidsongeval gebeurt? Procedure ter plaatse. 

 4. Arbeidsongevallen in grootkeukens. 

 5. Risico’s, gebruik van afscherming en/of persoonlijke beschermingsmiddelen, EHBO en preventiemaatregelen bij gebruik van:  

  1. Messen. 

  2. Machines. 

  3. Gevaarlijke producten. 

Maar ook aandacht voor orde en netheid, het vermijden van rugproblemen en het veilig gebruik van een trapladder. 

Vrijblijvende offerte aanvragen

Naam
Adres