My Liantis

Accountants en belastingadviseurs

Ontbijtsessies voor accountants & belastingadviseurs: blijf op de hoogte van alle nieuwigheden

Via onze ontbijtsessies blijf je als accountant of belastingadviseur steeds op de hoogte van alle nieuwigheden in de wereld van zelfstandigen. Zo kan jij je klanten nóg beter bijstaan.

Waarom deze opleiding?

De wereld van zelfstandigen staat nooit stil. Denk maar aan de vele aanpassingen aan het sociaal statuut, de hervorming van het vennootschapsrecht en de grote verandering die digitalisering met zich meebrengt. Het is niet gemakkelijk om al deze evoluties op de voet op te volgen.

Daarom organiseren we bij Liantis verschillende reeksen gratis ontbijtsessies. Zo blijf jij als accountant of belastingadviseur altijd op de hoogte van deze nieuwigheden!

Voor wie zijn de ontbijtsessies geschikt?

Alle accountants en belastingadviseurs die op de hoogte willen blijven van nieuwigheden in de wereld van zelfstandigen, zijn meer dan welkom op deze sessies.

Wat mag je verwachten van de ontbijtsessies?

Terwijl jij geniet van een ontbijt, zorgen onze kennisexperts ervoor dat je helemaal up-to-date bent rond een actueel thema. Je krijgt ook de kans om met andere accountants en belastingadviseurs in contact te treden.

Na afloop ontvang je bovendien een ITAA-attest van anderhalf uur!

Programma

De sessies beginnen om 8.30 uur en eindigen om 10.30 uur.

Thema’s

  • Starten met personeel: hoeveel kost het om iemand aan te werven?

Overweegt je klant om een eerste medewerker aan te werven, dan wil hij van jou graag horen hoeveel dat zal kosten. Daarom geven we je tijdens deze infosessie inzicht in de kostprijs van een medewerker. We bespreken de loonkosten, zoomen in op het loonpakket en welke financiële hulpmiddelen mogelijk zijn. We informeren je daarnaast ook over de verschillende vormen van tewerkstelling en welke verplichtingen komen kijken bij het aanwerven van personeel.

  • Fiscaal interessante pensioenoplossingen

Als accountant of belastingadviseur krijg je ongetwijfeld veel vragen van klanten over hoe ze op een voordelige manier de reserves van hun onderneming kunnen aanwenden. Een hoger loon uitkeren is een optie, maar er bestaan ook heel wat fiscaalvriendelijkere pensioenmogelijkheden. Daar gaan we tijdens deze sessie dieper op in. We bekijken de voordelen van het Sociaal Vrij Aanvullend Pensioen (VAP), de Individuele Pensioentoezegging (IPT) en de Pensioenovereenkomst voor Zelfstandigen (POZ), maar informeren je ook over slimme employee benefits.

Prijs

Deze sessies zijn volledig gratis. Door de coronacrisis is het aantal beschikbare plaatsen beperkt. Wees er dus snel bij!

Is er geen plaats meer voor jouw opleidingsmoment? Schrijf je dan in op onze reservelijst. Wij laten jou weten wanneer er een plaats beschikbaar is. 

Schrijf je in

Hasselt