My Liantis

Basiscursus EHBO (game-based learning): speel op zeker met een praktijkgerichte opleiding

Éen van je collega’s wordt plots onwel of er doet zich een noodgeval voor met een klant. Wat moet je dan precies doen? De eerste minuten zijn cruciaal en daarom moet je gepast kunnen reageren, in afwachting van gespecialiseerde hulp. Dankzij onze unieke aanpak, leer je spelenderwijs eerste hulp bieden. 

Play It Safe

Waarom deze basisopleiding EHBO? 

Tijdens deze basiscursus EHBO leer je – onder meer via een unieke spelmodule – hoe je eerste hulp kan geven aan mensen in nood. 

Deze basiscursus EHBO (= basisopleiding hulpverlener) voldoet aan de verplichte vorming en bereidt je voor op de evaluatieproef, waarna je het officiële getuigschrift van hulpverlener krijgt. 

Wat is game-based learning? 

Game-based learning (of serious learning) biedt een eigentijds en efficiënt alternatief voor de klassikale theorieopleidingen. Zo kan je op je eigen tempo en spelenderwijs de basisbeginselen leren.  Eenmaal je dat luik doorlopen hebt, ben je klaar voor de praktijkgerichte klassikale oefeningen.

Tijdens de verschillende spelformules kom je als personage terecht in realistische noodsituaties. Je treft iemand aan die flauwgevallen is, je collega krijgt een hartaanval … Daarbij bepaal je zelf hoe je op de situatie reageert én krijg je meteen feedback op je keuzes. Deze interactieve methode heeft als voordeel dat de leerstof veel beter blijft hangen dan wanneer je dezelfde opleiding klassikaal zou krijgen. 

Voor wie is de  basisopleiding EHBO geschikt? 

Deze opleiding is geschikt voor werkgevers en medewerkers die aangeduid zijn als hulpverlener EHBO. Wie je precies moet aanduiden, hangt af van het aantal medewerkers in je onderneming: 

  • Telt je bedrijf minder dan twintig werknemers en ben je zelf de preventieadviseur? Dan mogen jij of een medewerker die je aanduidt de eerste hulp verstrekken. Hiervoor hoeven jullie niet verplicht een basisopleiding EHBO te volgen, maar het is toch aangewezen. 

  • In grotere bedrijven (meer dan 20 werknemers) moet je als werkgever voldoende hulpverleners opleiden (via deze basisopleiding) zodat er altijd iemand is die eerste hulp kan verlenen. Hoeveel je er precies nodig hebt, moet je verder afspreken met je preventieadviseur-arbeidsarts en het comité PBW. 

Wat mag je verwachten van de basiscursus  EHBO (game-based)?  

Deze basiscursus EHBO bestaat uit twee verschillende onderdelen. Enkel voor de praktijk kom je langs bij Liantis. 

Tijdens het theoretische deel van de opleiding leer je alle basisbeginselen van EHBO. Dat gebeurt aan de hand van ‘serious gaming’. Er zijn 34 EHBO-situaties, die gemiddeld 5 à 10 minuten duren. Elke werkdag 10 minuten de tijd nemen volstaat om op ongeveer een maand uitgespeeld te zijn.  Zo maken we van de theorie-opleiding een leuke en interactieve ervaring!  

Na het theoretisch gedeelte is er een praktijkopleiding die één dag duurt. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je eerst het theoretische gedeelte afwerkt. Anders kan je niet deelnemen aan de praktijkdag.  

Programma

De opleiding is erkend door FOD WASO en bestaat uit 2 delen:

  • theorie via game-based learning die je doorloopt vóór de praktijkdag
  • 8 uur praktijk bij Liantis nadat je het theoriegedeelte hebt afgewerkt

Na de praktijkdag ontvang je je attest van hulpverlener.

Prijs 

De opleiding kost 236 euro per persoon, inclusief 1 jaarlicentie als EHBO-hulpverlener.

 

 

Vrijblijvende offerte aanvragen

Naam
Adres