My Liantis

Opfriscursus EHBO (game-based learning): speel op zeker

Hulpverleners hebben hun EHBO-vaardigheden gelukkig niet dagelijks nodig. De verplichte jaarlijkse bijscholing is daarom een mooie aanleiding om je basiskennis weer op peil te brengen zodat je kennis en vaardigheden opgefrist zijn en je terug zelfverzekerd kan handelen in noodsituaties. Dankzij onze unieke aanpak, leer je spelenderwijs eerste hulp bieden. 

Play It Safe

Waarom deze opfrisopleiding EHBO? 

Hulpverleners hebben hun EHBO-vaardigheden gelukkig niet dagelijks nodig. De verplichte jaarlijkse bijscholing is daarom een mooie aanleiding om je basiskennis weer op peil te brengen. Je oefent op reanimeren, wondverzorging, stabiele zijligging,… zodat je kennis en vaardigheden opgefrist zijn en je terug zelfverzekerd kan handelen in noodsituaties.  

De opfriscursus EHBO is niet alleen nuttig; een jaarlijkse bijscholing van vier uur is ook wettelijk verplicht voor een Hulpverlener.  Bovendien kan je via een unieke en online spelmodule op je eigen tempo je kennis opfrissen.

Wat is game-based learning? 

Game-based learning (of serious learning) biedt een eigentijds en efficiënt alternatief voor de klassikale theorieopleidingen. 

Tijdens de verschillende spelformules kom je als personage terecht in realistische noodsituaties. Je treft iemand aan die flauwgevallen is, je collega krijgt een hartaanval … Daarbij bepaal je zelf hoe je op de situatie reageert én krijg je meteen feedback op je keuzes. Deze interactieve methode heeft als voordeel dat de leerstof veel beter blijft hangen dan wanneer je dezelfde opleiding klassikaal zou krijgen. 

Voor wie is de  online opfrisopleiding EHBO geschikt? 

Deze opleiding is geschikt voor werkgevers en medewerkers die aangeduid zijn als hulpverlener EHBO. Wie je precies moet aanduiden, hangt af van het aantal medewerkers in je onderneming: 

  • Telt je bedrijf minder dan twintig werknemers en ben je zelf de preventieadviseur? Dan mogen jij of een medewerker die je aanduidt de eerste hulp verstrekken. Hiervoor hoeven jullie niet verplicht een basisopleiding EHBO te volgen, maar het is toch aangewezen. 

  • In grotere bedrijven (meer dan 20 werknemers) moet je als werkgever voldoende hulpverleners opleiden (via deze basisopleiding) zodat er altijd iemand is die eerste hulp kan verlenen. Hoeveel je er precies nodig hebt, moet je verder afspreken met je preventieadviseur-arbeidsarts en het comité PBW. 

Wat mag je verwachten van de opfriscursus  EHBO (game-based)?  

Tijdens de opleiding schaaf je je EHBO-kennis bij. Dat gebeurt aan de hand van ‘serious gaming’. Er zijn verschillende EHBO-situaties, die gemiddeld 5 à 10 minuten duren.  Zo maken we van de opfrisopleiding een leuke en interactieve ervaring!  

Programma

De opleiding is erkend door FOD WASO en bestaat uit 2 delen:

Prijs 

De opleiding kost 110 euro per persoon, inclusief 1 jaarlicentie als EHBO-hulpverlener.

 

Vrijblijvende offerte aanvragen

Naam
Adres