My Liantis

Toppensioen - Pensioensparen

Het wettelijke pensioen in België behoort tot de laagste in Europa. Voor zowel zelfstandigen als werknemers biedt een aanvulling op het wettelijk pensioen vele voordelen. Een beperkte maandelijkse bijdrage kan via sparen voor een aanvullend pensioen een aanzienlijk kapitaal opleveren op het ogenblik dat je op pensioen gaat.

Fiscaal heel interessant

Voor 2021 mag je voor het Toppensioen-Pensioensparen 990 euro sparen. Daarnaast wordt de mogelijkheid geboden de bijdrage voor je Toppensioen-Pensioensparen verder te verhogen tot een maximum van 1.270 euro.

Wij bieden je deze mogelijkheid aan, want je wint op meerdere vlakken :

  • je pensioenopbouw vermeerdert door de verhoging aanzienlijk ;
  • je geniet een fiscaal voordeel tot 30% bij keuze voor het fiscaal maximum tot 990 euro of tot 25% op de bijdrage tot 1.270 euro;
  • doordat je ook geen gemeentebelastingen op dat bedrag betaalt (afhankelijk van je woonplaats), ligt uw reële belastingkorting nog ietsje hoger ;
  • daarnaast is deze vorm van sparen vrijgesteld van een premietaks.

Het is ook dé perfecte aanvulling op je Sociaal Vrij Aanvullend Pensioen.

Een flexibele belegging op lange termijn

Je bepaalt zelf in alle vrijheid je kwartaal- of jaarbijdrage. Je hoeft dus helemaal niet de maximumbijdrage te storten. Aan de hand van de geïnvesteerde premies, die je tot 25% of 30% (afhankelijk van het gekozen fiscale maximum) als belastingvoordeel kan terugverdienen, spaar je voor een kapitaal dat wordt opgebouwd op basis van een gewaarborgde rentevoet en een mogelijke winstdeelname, die bovendien nog belastingvrij is.  

Geen belasting op wat je spaart na je 60ste verjaardag

Het gespaarde kapitaal wordt voordelig belast aan 8% op 60-jarige leeftijd. Hierdoor is er geen belasting verschuldigd op wat je spaart na deze leeftijd.

De winstdeelname is onder andere afhankelijk van de economische conjunctuur en van de financiële resultaten van de pensioeninstelling.

Zou je graag starten met Toppensioen-Pensioensparen? Contacteer ons dan vrijblijvend voor meer informatie!

Waarover gaat je vraag

Waarover gaat je vraag

De pensioenplannen worden verdeeld door Liantis risk solutions NV (KBO-nr. 0433.343.936), Sint-Clarastraat 48, 8000 Brugge, gespecialiseerd in aanvullende sociale bescherming voor zelfstandigen, en beheerd door de pensioeninstelling KBC Verzekeringen NV (KBO-nr. 403.552.563), Prof. R. Van Overstraetenplein 2, 3000 Leuven.