My Liantis

Play it Safe - Spelenderwijs leren omgaan met gevaren en noodsituaties

Elke onderneming krijgt ooit eens te maken met gevaren of noodsituaties. Of het nu gaat om een ongeval, een brand of een acuut veiligheidsrisico: altijd ben je aangewezen op een gepaste reactie van je medewerkers. In werkelijkheid zien we echter dat veel medewerkers niet op de hoogte zijn van de veiligheidsprocedures binnen hun organisatie. Play it Safe biedt een eigen eigentijdse en efficiënte oplossing: een game waarmee je jouw werknemers spelenderwijs en op eigen tempo de juiste reacties bij gevaren en noodgevallen aanleert.

Realistische noodsituaties

Wie Play it Safe speelt, komt als personage terecht in realistische noodsituaties. Er breekt een brandje uit in de bedrijfskeuken, je treft iemand aan die is flauwgevallen, je collega krijgt een hartaanval … Je trekt op ontdekking, bepaalt zelf hoe je op de situatie reageert en krijgt meteen feedback op je keuzes. Deze interactieve methode heeft als voordeel dat de leerstof veel beter blijft hangen.

Procedures aangepast aan jouw organisatie

Elke organisatie heeft eigen, specifieke noodprocedures: een intern noodnummer, specifieke blusmiddelen, alarminstallaties ... Play It Safe laat toe scenario's aan te passen aan de procedures in jouw bedrijf en biedt je de keuze uit verschillende klassieke bedrijfsomgevingen, zodat medewerkers oefenen in een voor hen relevante en herkenbare setting.

Waar en wanneer je maar wil

Je medewerkers doorlopen Play it Safe op eigen tempo, waar en wanneer zij dat zelf willen, op een smartphone, tablet of pc. Het spel bestaat uit een aantal korte modules waarbij ze telkens een klein stukje van de leerstof te verwerken krijgen.

Perfect te monitoren

Via een overzichtelijke beheermodule bepaal je snel welke opleidingen je beschikbaar stelt en zorg je dat elke personeelsgroep in de juiste omgeving aan de slag kan. Je ziet er in één oogopslag de vooruitgang die individuele medewerkers boeken, waardoor je doelgerichter kan verder bouwen aan je preventiebeleid.

Om het uitdagend te houden voor je medewerkers, evolueert de moeilijkheidsgraad van de scenario’s mee met het kennisniveau van je medewerker. Wie sterk scoort, komt telkens in complexere situaties terecht.

Perfect afgestemd op welzijn en preventie

Play it Safe bevat een brede waaier aan opleidingen rond brand, EHBO, ergonomie, algemene veiligheid, psychosociaal welzijn en arbeidshygiëne.

  Ontdek Play It Safe

  Blended learning: Play it Safe ingebed in een brede opleiding

  Wie het onderste uit de kan wil halen, zorgt best voor een inbedding van Play It Safe in een brede opleiding. Pas door de game te combineren met andere leervormen zoals praktijkgerichte, klassikale oefeningen, bereik je een optimale leerervaring. Liantis stelt graag een ‘blended learning’ pakket samen op maat van jouw onderneming.

  Een voorbeeld van hoe zo'n educatief traject er kan uitzien:

  • Voorbereiding via Play It Safe: je medewerkers leren spelenderwijs de basisbeginselen aan omtrent de veiligheidsprocedures.
  • Optimale realistische ervaring: via praktijkgerichte, klassikale oefeningen zorgt Liantis ervoor dat alle leerdoelstellingen bereikt worden. Dankzij de resultaten uit de voorbereidende game weten we op voorhand waar de grootste knelpunten zitten.
  • Behoud via Play It Safe: achteraf herhalen je medewerkers de aangeboden leerstof via Play It Safe.

  Vraag nu een vrijblijvende offerte

  Zelf met Play It Safe aan de slag in jouw organisatie? Contacteer Liantis voor een vrijblijvende offerte!