My Liantis

Persbericht 12 oktober 2018

Brussels South Charleroi Airport en Woonzorggroep GVO winnen Liantis awards 2018

Brussels South Charleroi Airport en Woonzorggroep GVO vielen donderdagavond 11 oktober in de prijzen tijdens de Liantis awards met hun innoverende projecten. Bij de studenten gingen de awards naar Yelena Francken (KULeuven) en Jom Decadt (KULeuven).

Liantis awards 2018

Awards voor studenten en professionals

Liantis reikte op donderdag 11 oktober 2018 de Liantis awards uit aan twee studenten en twee professionals die uitblinken op het vlak van Personeelsbeleid en Preventie & Welzijn. Een onafhankelijke jury van specialisten uit de bedrijfs- en academische wereld koos deze laureaten.

De twee winnende studenten kregen uit handen van Philip Van Eeckhoute (gedelegeerd bestuurder Liantis) en Jozef Vandenberghe (voorzitter Liantis) onder meer een cheque van 1.250 euro om hun droom of project te realiseren, terwijl de twee bedrijven hun winst verzilverden met een geïntegreerd gezondheidsbeleid op maat van hun onderneming.

De Liantis awards zijn voor ons een belangrijke manier om de vinger aan de pols te houden van wat er leeft rond personeelsbeleid en welzijn en preventie.

Philip Van Eeckhoute - gedelegeerd bestuurder

Liantis award Preventie en Welzijn (professionals) – Brussels South Charleroi Airport

Brussels South Charleroi Airport organiseert originele opleidingen voor werknemers die bagage inladen in de romp van vliegtuigen. Aan de hand van video-opnames (GoPro) van ervaren collega’s die aan de slag zijn in de praktijk, krijgen beginners meteen te zien welke goede handelingen ze het best toepassen. Met dit project wil de organisatie het aantal arbeidsongevallen verminderen.

Liantis award Personeelsbeleid (professionals) – Woonzorggroep GVO

Woonzorggroep GVO diende een project in dat de jury “gedurfd van opzet” noemt. Want er wordt vaak gesproken over meer klantgericht denken en werken, maar hier gaat het over een organisatie die haar structuur helemaal hertekende in functie van wat die cliënt wil, zonder daarbij aandacht te verliezen voor de eigen medewerkers. Integendeel: die ervaren nu meer autonomie en werkvoldoening.

Liantis award Personeelsbeleid (studenten) – Yelena Francken (KULeuven)

Employer branding is hot, maar loont het ook om werk te maken van je imago als werkgever? Yelena Francken (25) uit Kalmthout onderzocht het voor haar eindwerk handelswetenschappen en ontdekte een positief effect in de dienstensector.

Liantis award Welzijn & Preventie (studenten) – Jom Decadt (KULeuven)

Met zijn eindwerk die hij schreef in zijn functie als preventieadviseur bij het chocoladebedrijf Baronie in Brugge, onderzocht Jom Decadt (28) de mogelijkheden om het aantal arbeidsongevallen tot een minimum te reduceren. Zijn oplossing na het onderzoek? Het opstellen van een ‘efficiënt duurzaamheidsbeleid’.

Nieuwe en innovatieve inzichten

“De Liantis Awards zijn, naast onze dagelijkse klantencontacten en eigen studiewerk, een belangrijke manier om de vinger aan de pols te houden van wat er leeft rond personeelsbeleid en welzijn en preventie. Het laat ons toe om nieuwe trends zeer snel op te pikken, zowel via de eindwerken van studenten als via de praktijkervaring van werkgevers. Die nieuwe en innovatieve inzichten zijn een belangrijk element in de verdere uitbouw van onze eigen dienstverlening”, vertelt Philip Van Eeckhoute, gedelegeerd bestuurder van Liantis.