My Liantis

Rekrutering, werving en selectie

Als werkgever wil je de juiste mensen aantrekken en aan je organisatie binden. Liantis helpt je hierbij. Ongeacht welk profiel je zoekt: we helpen je bij je zoektocht, van het opstellen van een functieprofiel, over wetenschappelijk onderbouwde assessments, tot aan de ondertekening van een eerste contract.

talent services

Rekrutering: wij zoeken de geknipte kandidaat voor jou

Als werkgever wil je de juiste medewerker op de juiste plek. Of het nu gaat om een uitzendkracht, een vaste medewerker, een seizoenarbeider of om een tijdelijke medewerker voor een project. Liantis helpt je met het werven en selecteren van de kandidaat die het beste past bij jouw bedrijf en de vacante functie. 

Hoe gaan we te werk

We beschikken over een uitgebreid netwerk waarmee we snel kunnen inspelen op jouw wensen en je de ideale match kunnen bieden. Biedt ons netwerk geen oplossing? Dan werven we via andere rekruteringskanalen potentiële kandidaten aan.

Eenmaal we het eens zijn over de samenwerkingsvoorwaarden, stellen we samen met jou een wervende vacaturetekst op. We maken concreet wat je zoekt aan kennis, ervaring en competenties en wat je biedt aan jobinhoud en arbeidsvoorwaarden. Vervolgens starten we een actieve en creatieve zoektocht. Mogelijke kandidaten onderwerpen we aan een eerste screening en selectie, waarna we enkel de beste profielen aan je voorstellen. 

Voorbeeld Koen is als zaakvoerder van een redactiebureau dringend op zoek naar een extra vlotte pen. Alleen heeft hij geen kaas gegeten van rekrutering en selectie, laat staan dat hij de tijd vindt om de zoektocht zelf actief te voeren. Hij neemt contact op met Liantis talent services. In een opstartmeeting met Daisy, zijn klantenadviseur bij Liantis, beschrijft hij nauwkeurig het profiel dat hij zoekt. Daisy zorgt er op haar beurt voor dat de vacature via de meest geschikte kanalen verspreid wordt. Uit de kandidaten maakt Daisy een selectie van drie kandidaten die ze voorstelt aan Koen. Het klikt meteen met een van de kandidaten, maar om zeker te zijn dat hij het juiste vlees in de kuip heeft, vraagt Koen om de kandidaat aan een assessment te onderwerpen.

Vaste aanwerving of tijdelijk contract?

Na een geslaagde werving en selectie bepaal je zelf onder welke contractvorm je de kandidaat aanwerft. Vast in dienst, via uitzendarbeid, via onze payrollservice of op basis van seizoensarbeid: we adviseren je graag over de voor- en nadelen van deze verschillende mogelijkheden. Zo kan je met een gerust gemoed de samenwerking met je nieuwe kracht aangaan.

Assessments: een klare kijk op potentieel

Liantis is expert op het gebied van assessment van specialisten, middenkader en management. Met ons potentieelonderzoek krijg je snel een grondig beeld van je kandidaat en in hoeverre hij past bij jouw vacature én jouw bedrijf. Twijfel je over een (interne) sollicitant? Liantis geeft je het inzicht dat je nodig hebt voor de juiste keuze.

Lees meer