My Liantis

Specifieke arbeidsovereenkomsten

Naast de vele mogelijkheden om een contract aan te passen aan de noden van werkgever en werknemer, onderscheiden we nog een aantal specifieke arbeidsovereenkomsten. Denk maar aan detachering, seizoensarbeid, zelfstandig helper of gelegenheidsmedewerkers. Een overzicht van deze speciale werknemersstatuten en de diensten die we in dat kader aanbieden.

Payroll services

Payroll is een dienst waarbij je als werkgever flexibel blijft. Heb je een kandidaat op het oog, dan komt hij niet bij jou, maar bij ons op de loonlijst (payroll). Zo neemt Liantis het werkgeverschap van je over. Daardoor loop je geen risico, blijf je maximaal flexibel en kan je toch goed werkgeverschap bieden.

Lees meer

Detachering

Bij detachering zend je werknemers naar een ander land om er werkzaamheden te verrichten. Ze blijven echter onder het gezag van de werkgever die hen uitzendt. Dit kan een interessante ervaring zijn zowel voor jou als werkgever als voor de gedetacheerde werknemer.

Lees meer

Seizoensarbeid

Helpende handen nodig voor de fruit-, groente of bloementeelt? Liantis heeft een zeer uitgebreide pool aan (inter)nationale seizoenarbeiders die je voordelig kan inzetten met onze plukkaarten. Zo geniet je als wergever immers van een verlaagd RSZ-tarief.

Lees meer

Zelfstandig helper

Het statuut zelfstandig helper is zeer populair, al bestaan er heel wat misverstanden over wie zich als zelfstandig helper kan en mag aansluiten. Even verduidelijken: een zelfstandig helper is iemand die geen eigen zaak heeft, maar wel verzekeringsplichtig is als zelfstandige. Hij helpt of vervangt een zelfstandige en is niet verbonden door een arbeidsovereenkomst.

Lees meer

Gelegenheidsmedewerker

Gelegenheidswerk is de sporadische tewerkstelling van een werknemer voor een bepaalde duur of voor een specifieke taak. Het komt vooral voor in de horeca doordat heel wat horecazaken afhankelijk zijn van de flexibele inzet van extra werkkrachten om hun zaak tijdens piekmomenten ('s avonds, in het weekend, bij mooi weer,...) open te houden. We onderscheiden twee soorten gelegenheidswerk: de flexijob en het extra-statuut.

Lees meer

Kunnen wij je helpen bij de aanwerving van een medewerker? Neem dan snel contact op!

Contacteer ons