My Liantis

Payroll service - Tijdelijke tewerkstelling zonder risico

Een nieuwe medewerker tewerkstellen zonder de bijkomende werkgeversrisico’s? Met de payroll service van Liantis ben je maximaal flexibel en regelen wij de administratie en juridische aspecten voor jou.

Wat is payroll?

Payroll is een dienst waarbij je als werkgever flexibel blijft. Heb je een kandidaat op het oog, dan komt hij niet bij jou, maar bij ons op de loonlijst (payroll). Zo neemt Liantis het werkgeverschap van je over. Daardoor loop je geen risico, blijf je maximaal flexibel en kan je toch goed werkgeverschap bieden.

Wij zetten de medewerker bij ons op de payroll en regelen de verzekeringen en de volledige personeels- en salarisadministratie. Onze payroll service regelt ook het contract en de wekelijkse verlenging. Bijkomend voordeel is dat je geen financiële en/of arbeidsrechtelijke risico’s loopt rond arbeidsongevallen.

Voordelen payroll service

Het uitbesteden van de juridische aspecten van het werkgeverschap heeft een reeks van interessante voordelen:

  1. Flexibiliteit: Indien de kandidaat niet voldoet, kan je het contract zonder extra kosten en zonder veel administratie stopzetten. Als werkgever heb je hierbij dus de flexibiliteit van wekelijkse contracten. Wanneer je de uitzendkracht in vaste dienst wil aannemen, kan dit zonder bijkomende verplichtingen na elk weekcontract.
  2. Risicobeheersing: Je medewerker komt op onze payroll (loonlijst). Hierdoor zijn wij juridisch werkgever en heb jij niet de arbeidsrechtelijke risico's. Zo staan wij in voor de arbeidsongevallenverzekering.
  3. Expertise in sociale wetgeving: Je bent zeker dat je steeds voldoet aan alle wettelijke verplichtingen. Hr-dienstengroep Liantis werkt namelijk altijd met up-to-date informatie over tewerkstelling van personeel.
  4. Combinatie mogelijk: Je kan eigen medewerkers in eigen loondienst hebben en extra krachten via onze payroll dienst laten uitbetalen. In de meeste gevallen gaat dit concreet over vakantie- of weekendhulp.
  5. Vlotte en efficiënte administratie: We centraliseren contracten in één payroll afdeling. Via de digitale weg staan wij garant voor een tijdige Dimona-aangifte en accurate verloning van je dossier.

Een medewerker tewerkstellen via payroll service? Liantis helpt je graag verder! 

Lees meer