My Liantis

Payroll service - Tijdelijke tewerkstelling zonder risico

Een nieuwe medewerker tewerkstellen zonder de bijkomende werkgeversrisico’s? Met de payroll service van Liantis ben je maximaal flexibel. Bovendien regelen wij de administratieve en juridische aspecten voor jou.

Wat is payrolling?

Payrolling is een dienst waarbij Liantis het administratieve en juridische aspect van het werkgeverschap van je overneemt. Neem je een kandidaat-werknemer in dienst, dan komt hij niet bij jou maar bij ons op de loonlijst (payroll). Daardoor loop je geen risico, blijf je maximaal flexibel en kan je je volledig focussen op je zaak. Zeker wanneer je werkt met korte tijdelijke contracten, zoals bij uitzendkrachten, flexi-jobs, extra’s en jobstudenten, is het handig om de hulp van onze payroll service in te schakelen.

Wij regelen de volledige personeels- en salarisadministratie en verzekeringen, en staan ook in voor het contract en de wekelijkse verlenging ervan. Een bijkomend voordeel is dat je geen financiële en/of arbeidsrechtelijke risico’s loopt bij arbeidsongevallen. 

Voordelen van onze payroll service

Het uitbesteden van de juridische aspecten van het werkgeverschap heeft een reeks van interessante voordelen:

  1. Flexibiliteit: Indien de kandidaat niet voldoet, kan je het contract zonder extra kosten en zonder veel administratie stopzetten. Je kan flexibel werken met korte, tijdelijke contracten. Wanneer je de uitzendkracht vast in dienst wil nemen, kan dat zonder bijkomende verplichtingen na elk weekcontract.
  2. Risicobeheersing: Je medewerker komt op onze payroll. Daardoor zijn wij vanuit juridisch oogpunt de werkgever en loop jij geen arbeidsrechtelijke risico's. Zo staan wij in voor de arbeidsongevallenverzekering (dekking lichamelijke schade).
  3. Expertise in sociale wetgeving: Je bent zeker dat je steeds voldoet aan alle wettelijke verplichtingen. Hr-dienstengroep Liantis werkt namelijk altijd met up-to-date informatie over tewerkstelling van personeel.
  4. Combinatie mogelijk: Je kan medewerkers in eigen loondienst hebben en extra krachten via onze payrolldienst laten uitbetalen. 
  5. Vlotte en efficiënte administratie: We staan garant voor een tijdige Dimona-aangifte en voor de accurate verloning van jouw medewerker. Indien je dat wenst, kan onze payroll service al jouw personeelsadministratie – dus ook die van jouw eigen medewerkers – centraliseren. Zo kan jij met een gerust hart volledig focussen op wat belangrijk is: ondernemen.

Waarom kiezen voor de payroll service van Liantis?

De loonberekening van je personeel kan bijzonder complex zijn. Waarom zou je die taak dus niet overlaten aan een partner op wie je 100% kan bouwen en vertrouwen? Met net geen honderd jaar ervaring mag je zeker zijn dat wij de nodige kennis in huis hebben om jouw personeels- en salarisadministratie te regelen. 

Bovendien zijn we de klok rond bereikbaar en kan je zowel telefonisch als via e-mail altijd bij ons terecht voor meer informatie, vragen of onduidelijkheden.

Hoeveel kost onze payroll service?

De prijs van onze dienst hangt af van het type tewerkstelling en de sector waarin je actief bent. Alle offertes worden steeds volledig op maat gemaakt.

Wil je weten of payrolling voor jou een goede oplossing is? Dan maken we graag vrijblijvend een offerte op maat op.

Een medewerker tewerkstellen via payroll service? Liantis helpt je graag verder! 

Lees meer