My Liantis

Projectsourcing: tijdelijke werving van professionals in HR

Krijg je af te rekenen met een langdurige ziekte in je hr-team? Zoek je een tijdelijke kracht om een zwangerschap op te vangen? Of staat er in jouw onderneming een belangrijk hr-project op til? Dan kan de tijdelijke hulp van ervaren hr-professionals een wereld van verschil maken …

Projectsourcing

Wat is projectsourcing?

Projectsourcing is een flexibele manier om een tijdelijke nood aan specifieke expertise binnen je organisatie of onderneming op te vangen. Het kan daarbij gaan om een belangrijk project, maar bijvoorbeeld ook om de vervanging van iemand die even buiten strijd is.

Je doet beroep op een projectsourcingpartner zoals Liantis die het gepaste profiel voor jouw uitdaging zoekt. Deze partner neemt alle bijhorende administratieve verplichtingen voor zijn rekening. Zo bespaar je kostbare tijd en kan je je focussen op je eigen zaak.

Hoe werkt projectsourcing?

Je samenwerking met een projectsourcingpartner lag je vast in een raamovereenkomst. Voor elke opdracht maakt deze vervolgens een nieuwe bijlage op. Zo heb je altijd zicht op de concrete afspraken.

  • Per opdracht bespreek je de benodigde competenties met een hr-consultants.
  • Op basis van deze analyse stelt je partner één of meerdere geschikte profielen voor.
  • Je kiest zelf welke kandidaat je uitnodigt voor een kennismakingsgesprek.
  • Heb je de ideale kandidaat gevonden? Dan zorgt je klantenadviseur ervoor dat deze specialist jouw dossier door en door kent. Zo blijft de inlooptijd beperkt tot een absoluut minimum.
  • Bij de opstart regelt je projectsourcingpartner de volledige loonadministratie
Voorbeeld Het visverwerkingsbedrijf Sprot NV neemt deel aan een belangrijke internationale beurs. Bij de voorbereiding op deze beurs komt heel wat extra werk kijken. In de weken vooraf én tijdens de beurs zelf springen enkele collega’s van de personeelsdienst bij voor het marketingteam. Ondertussen blijft het bedrijf op volle toeren draaien en moet ook de personeelsadministratie op de rails blijven. Sprot NV schakelt daarom via een projectsourcingpartner een ervaren hr-expert in, die het bedrijf en haar hr-tools van naaldje tot draadje kent. Zo slagen ze erin deze uitzonderlijke piekperiode efficiënt op te vangen.

Wat zijn de voordelen van projectsourcing?

Een beroep doen op projectsourcing is kiezen voor ervaren professionals die flexibel en snel inzebaar zijn. Je bespaart een pak tijd doordat je projectsourcingpartner voor jou op zoek gaat naar de geschikte kandidaat én de volledige loonadministratie voor zijn rekening neemt. Ten slotte heb je dankzij een transparant uurtarief een haarfijn beeld van het kostenplaatje.

Nood aan ondersteuning door één van onze hr-experten. Ontdek hoe wij jou kunnen helpen.

Lees meer