My Liantis

Extralegale voordelen

Als werkgever kan je bovenop het basisloon ook enkele extralegale voordelen toekennen. Gebruik deze voordelen om je personeel op een fiscaal voordelige manier te motiveren!

Wat zijn extralegale voordelen

Het loon van een medewerker kan uit verschillende onderdelen bestaan, waaronder extralegale voordelen. Dit zijn extra tegemoetkomingen bovenop het loon van de medewerker. De bekendste voorbeelden zijn een bedrijfswagen, een smartphone en een laptop.

Deze 'employee benefits' zijn fiscaal voordeliger dan een bruto-loonsverhoging. Je medewerker houdt hier relatief gezien meer aan over dan een brutobedrag dat je als loon zou uitkeren. Hierdoor zijn extralegale voordelen een interessante optie in een aantrekkelijk verloningspakket.

Maaltijdcheques

Maaltijdcheques zijn een extralegaal voordeel. Medewerkers kunnen er hun maaltijdkosten (deels) mee betalen. Deze tegemoetkoming is voor maximaal € 8 per cheque vrijgesteld van de RSZ-bijdrage en je medewerker betaalt er geen belasting over. Liantis vertelt je wat je als werkgever moet weten over het uitreiken van maaltijdcheques.

Lees meer over maaltijdcheques

Ecocheques

Met ecocheques kunnen medewerkers producten en diensten van ecologische aard aanschaffen. Het is een extralegaal voordeel, vrijgesteld van belastingen en sociale lasten. Liantis informeert je over deze fiscaal aantrekkelijke aanvulling op het basisloon.

Lees meer over ecocheques

Bedrijfswagen

Je medewerkers een bedrijfswagen ter beschikking stellen is een interessante manier van belonen. Het heeft voordelen voor je medewerker én voor jou. Liantis vertelt je wat je als werkgever moet weten over de bedrijfswagen.

Lees meer over bedrijfswagens

Mobiliteitsvergoeding

Medewerkers kunnen via de mobiliteitsvergoeding (ook wel de cash for car-regeling genoemd) hun bedrijfswagen inleveren voor een vergoeding. Bereken met onze handige tool zelf welk bedrag dit jouw medewerker zou opleveren.

Lees meer over mobiliteitsvergoeding

Groepsverzekering

Bouw via een groepsverzekering mee aan het aanvullend pensioen van je personeel. Medewerkers vinden dit - samen met een bedrijfswagen - het meest gunstige voordeel om te krijgen. Bovendien is dit voordeel zowel voor jou als voor je medewerker fiscaal heel interessant. Liantis vertelt je wat je moet weten.

Lees meer over groepsverzekering

Hospitalisatieverzekering

Een hospitalisatieverzekering verzekert een medewerker tegen ziekenhuiskosten. Meer dan de helft van de werkende Belgen heeft een hospitalisatieverzekering via de werkgever. Liantis vertelt je waarom dit een fiscaal interessant extralegaal voordeel is.

Lees meer over hospitalisatieverzekeringen

Loonbonus

Overweeg je een loonbonus – ook wel een niet-recurrent resultaatsgebonden voordeel genoemd - toe te kennen aan je medewerkers? Liantis vertelt je waar je als werkgever rekening mee moet houden.

Lees meer over loonbonus

Winstpremie

Om de koopkracht te verhogen, voerde de regering op 1 januari 2018 de mogelijkheid in om een winstpremie uit de keren aan je medewerkers. Met deze fiscaal vriendelijke premie kan je een deel van je winst als bonus delen met je personeel.

Lees meer over de winstpremie