My Liantis

Hospitalisatieverzekering: voor- en nadelen voor werkgever en werknemer

Een opname in het ziekenhuis kost handenvol geld. Wist je dat een patiënt gemiddeld zo’n 20% van de factuur uit zijn eigen zak betaalt? Dat is een bedrag dat snel hoog kan oplopen. De oplossing? Een hospitalisatieverzekering. Zowel werkgever als werknemer hebben daar veel bij te winnen.

Wat is een hospitalisatieverzekering?

Een hospitalisatieverzekering betaalt de medische kosten van een opname in het ziekenhuis wegens ziekte, ongeval of bevalling terug. Die kosten omvatten het verblijf (ook dagopnames), onderzoeken, behandelingen en geneesmiddelen.

Vaak kan je de basiswaarborg nog uitbreiden met een terugbetaling van de medische kosten tijdens een bepaalde periode voor en na de opname en met een vergoeding van de medische kosten van een zware ziekte, zonder hospitalisatie.

Waarom is een hospitalisatieverzekering noodzakelijk?

Ondanks de uitstekende sociale zekerheid in België, betaalt je ziekenfonds niet alle kosten terug als je in het ziekenhuis belandt. Gemiddeld draait een patiënt zelf op voor zo’n 20% van de totaalfactuur.

Denk maar aan erelonen, supplementen of behandelingen waarvoor het ziekenfonds geen tussenkomst voorziet. Een aanvullende hospitalisatieverzekering neemt die kosten voor haar rekening. Zo hoeft je medewerker zich alleen maar te bekommeren om zijn gezondheid en die van zijn gezin.

Voordelen van een hospitalisatieverzekering voor werkgevers

Dankzij het derdebetalerssysteem hoeft jouw werknemer niet zelf de ziekenhuisfactuur te betalen. Het ziekenhuis handelt dit rechtstreeks af met de verzekeraar. Gedaan met die administratieve rompslomp. Wij regelen alles voor jou, ook het aansluiten van nieuwe medewerkers. Bovendien zijn de – bijzonder lage - premies die je als werkgever betaalt voor de hospitalisatieverzekering van je personeel vrijgesteld van sociale bijdragen.

Hospitalisatieverzekering, ook voor kmo’s

Is een degelijke hospitalisatieverzekering enkel weggelegd voor grote bedrijven? Neen, dat idee is al lang verleden tijd. Kmo’s met minstens drie medewerkers kunnen al intekenen op de hospitalisatieverzekering van Liantis.

Wat kan Liantis voor je doen?

Wij bieden je een kwalitatieve hospitalisatieverzekering aan een betaalbaar tarief én zonder vervelende administratieve procedures.

Onze hospitalisatieverzekering dekt alle medische kosten voor hospitalisatie, inclusief een dagopname én ambulante kosten voor of na een hospitalisatie. Bovendien zijn je medewerkers ook verzekerd voor alle kosten als gevolg van een dertigtal ernstige ziekten, zelfs als ze daarvoor niet in het ziekenhuis belanden.

Extra troeven:

  • Geen vervelende medische vragenlijsten maar eenvoudige aansluitingsformaliteiten.
  • Uitzonderlijk lage premies en vrijstellingen.
  • Wereldwijde dekking, vrije keuze van arts en ziekenhuis.
  • Eenvoudige betaling van ziekenhuisfactuur met AssurCard®.
  • Op het moment van hun pensionering kunnen je medewerkers hun verzekering individueel of collectief voortzetten.
  • De gezinsleden van de werknemer genieten dezelfde lage premies, die rechtstreeks aan de verzekeraar betaald worden.