My Liantis

Phyllis vertelt honderduit over haar job als payroll consultant bij Liantis

Voor Phyllis (33) bestaat er geen twijfel over. “Ben je leergierig, geïnteresseerd in hr-gerelateerde zaken en heb je graag klantencontact? Dan is de job van payroll consultant ideaal voor jou! Je kan meerwaarde creëren voor de klant en daar krijg je zoveel energie van.” We gaan in gesprek met Phyllis over haar job én de reden waarom ze voor Liantis al werkgever koos.

“Meerwaarde creëren voor de klant: dáár doe ik het voor”

Aanstekelijk enthousiasme

Midden 2021 maakte Phyllis de overstap naar Liantis als payroll consultant. Eerder was ze actief in de uitzendsector en bij een oldtimerbedrijf waar ze zich om de personeelszaken en de boekhouding bekommerde. “Het was in dat laatste bedrijf dat ik voor het eerst in contact kwam met Liantis. Een accountmanager kwam er Liantis voorstellen en ik was onmiddellijk gecharmeerd door haar aanstekelijk enthousiasme”, vertelt Phyllis. “Ik kreeg meteen het gevoel: voor die organisatie wil werken. Bovendien was ik – ook in mijn vorige jobs – altijd al gepassioneerd door loon- en personeelsbeleid. Toen ik hier uiteindelijk belandde, heb ik die collega-accountmanager meteen gezegd dat ik mede dankzij haar bij Liantis startte (lacht).”

Belangrijke waarden

Maar Phyllis koos niet enkel daarom voor Liantis als werkgever. “Liantis kwam voor mij meteen over als een menselijk en stabiel bedrijf, waar collegialiteit centraal staat. Daarnaast wordt er oprecht omgegaan met de klant en in een open sfeer gecommuniceerd. In die waarden herken ik heel veel van mezelf, dus daarom koos ik voor Liantis.”

Bovendien kon Phyllis die collegialiteit meteen aan den lijve ondervinden. “Ik merk in het team waar ik nu al enkele weken aan de slag ben, dat iedereen mekaar helpt. Dat vind ik ontzettend belangrijk. Met ons team werken we samen om onze klanten zo goed mogelijk te ondersteunen. En als er in een bepaald dossier wat meer opzoekwerk vereist is, dan zeggen we dat ook gewoon oprecht. Maar hét belangrijkst daarbij is dat we de klant nooit aan zijn lot overlaten. Ik ben ooit zelf klant geweest van een sociaal secretariaat, dus ik weet hoe belangrijk dat is.”

Bijleren en doorgroeien

Dankzij haar eerdere jobs heeft Phyllis een goede basis sociale wetgeving, maar toch leert ze nog volop bij. “Er bestaan héél wat paritaire comités en verschillende sectoren, en daar gelden overal verschillende regeltjes. Op zich vind ik dat wel tof: het zorgt voor afwisseling en ik leer elke dag bij. Bovendien krijg ik de kans om opleidingen te volgen terwijl ik al aan de slag ben”, vertelt ze. “Liantis is ook een grote hr-dienstengroep waardoor er heel wat doorgroeimogelijkheden zijn.”

Meerwaarde creëren

“Ben je leergierig, geïnteresseerd in hr-gerelateerde zaken en heb je graag klantencontact? Dan is de job van payroll consultant ideaal voor jou! De job houdt veel meer in dan enkel loonberekeningen uitvoeren. Je geeft advies en je bent de raadgever van werkgevers. Je kan meerwaarde creëren voor de klant en daar krijg ik persoonlijk enorm veel energie van.”

Lees ook ...