My Liantis

Samen tegen corona: informeer jouw medewerkers over het vaccin

Binnenkort is het coronavaccin ook voor jou en jouw medewerkers beschikbaar. Dankzij het vaccin kunnen we stilaan weer gaan dromen van een leven na corona. Zitten jouw medewerkers nog met vragen over het coronavaccin? Wij helpen jou om die te beantwoorden. Want als voldoende mensen zich laten inenten, krijgen we samen het coronavirus klein.

Affiche coronavaccinatie

Waarom zou je je laten vaccineren?

De kans dat je na een vaccinatie nog ziek wordt door COVID-19, is véél kleiner dan wanneer je je niet laat vaccineren.

Bovendien bouw je door je te laten vaccineren mee aan groepsimmuniteit. Zo bescherm je kwetsbare personen die niet mogen worden gevaccineerd. Denk aan kankerpatiënten in acute behandeling of zwangere vrouwen.

Doe het dus voor jezelf, je collega’s, je familie en je klanten.

Veelgestelde vragen

  • Zo snel een vaccin. Is het wel veilig en voldoende getest?

Bij de ontwikkeling van de vaccins werden alle noodzakelijke stappen doorlopen. Ze werden zelfs meer getest dan gangbaar is voor andere vaccins. Farmabedrijven hebben de hoogste prioriteit aan de coronavaccins gegeven, waardoor ze sneller en efficiënter werden ontwikkeld.

  • Welke bijwerkingen kan je ervaren?

Ieder medicijn of vaccin kent bijwerkingen. Voor vaccins zijn de meeste vaak mild en van korte duur. Denk maar aan een stijve arm op de plaats van de injectie, lichte koorts, vermoeidheid, hoofdpijn of misselijkheid. Als je de bijwerkingen vergelijkt met de risico’s van een coronabesmetting, dan is de keuze snel gemaakt.

  • Kan je op lange termijn neveneffecten ondervinden?

De meeste bijwerkingen worden binnen de zes weken na de vaccinatie zichtbaar. Ze worden dus ook tijdens de klinische studies opgemerkt. De kans op langetermijnbijwerkingen is kortom klein.

  • Is een vaccinatie zinvol als je al COVID-19 hebt gehad?

We verwachten dat je na de vaccinatie beter bent beschermd, dan wanneer je een COVID-infectie hebt gehad. Daarom blijft het dus aangeraden om je te laten vaccineren.

Samen tegen corona: informeer jouw medewerkers

Als voldoende mensen zich laten vaccineren, vergroot de groepsimmuniteit onder de bevolking.  Daarom is het cruciaal om misverstanden rond het vaccin uit de wereld te helpen. Jij kan daarbij helpen door onze informatieve affiche over het vaccin uit te hangen op de werkvloer.

#samenwerkt

>> Download de affiche