EHBO-opleiding voor bedrijven

Liantis is erkend opleider en verzorgt gecertificeerde EHBO-opleidingen op maat. Je hebt de keuze uit basis- en opfriscursussen, maar net zo goed uit gespecialiseerde opleidingen zoals bijvoorbeeld de opleiding ‘EHBO bij chemische ongevallen’.

Basisopleiding EHBO

Voorbeeld

Collega Rudy wordt onwel en valt van de trap. Els en Seppe zijn de EHBO’ers in je organisatie en weten dankzij hun basisopleiding en opfrisopleiding EHBO precies hoe zij moeten handelen in zo’n situatie. Wanneer blijkt dat Rudy een hartstilstand heeft gekregen, redden ze dankzij hun kennis van het AED-toestel het leven van hun collega.

Liantis voorziet een basisopleiding EHBO van 16 uur, praktische oefeningen en evaluatie inbegrepen. Deelnemers die met succes de opleiding hebben gevolgd, ontvangen een getuigschrift van Hulpverlener.

Lees meer

EHBO-opfrisopleiding

Kennis en vaardigheden zakken na verloop van tijd weg, want als werknemer kom je niet dagelijks als hulpverlener in actie. Daarom moet je je EHBO-kennis jaarlijks bijhouden en opfrissen. 

Liantis voorziet een EHBO-opfrisopleiding van 4 uur, bedoeld als jaarlijkse bijscholing na het volgen van de basisopleiding.

Lees meer

Initiatieopleiding EHBO

Liantis voorziet een initiatieopleiding EHBO van 4 uur voor bedrijven waar een hulpverlener niet verplicht is, maar waar er wel een werknemer is aangeduid voor het verstrekken van de eerste hulp.

Werknemers leren hoe zij moeten handelen in een aantal levensbedreigende en niet-levensbedreigende situaties.

Lees meer

AED-opleiding

Wordt iemand getroffen door een plotselinge hartstilstand? Direct reanimeren met een AED-toestel verhoogt de overlevingskansen van het slachtoffer aanzienlijk. De praktijk leert dat enkel het ophangen van een AED-toestel zonder opleiding te voorzien weinig nut heeft: alleen mensen die het gebruik ervan in de vingers hebben, zullen de AED gebruiken.

Deze AED-opleiding maakt de cursist vertrouwd met het toestel zodat hij/zij het verschil kan maken bij een plotselinge hartstilstand. Liantis biedt de AED-opleidingen aan in open lesmomenten.

Lees meer

Opleiding EHBO bij chemische ongevallen

Zijn er chemische stoffen in je bedrijf? Liantis voorziet een maatwerkopleiding EHBO bij chemische ongevallen. Aan bod komen de gezondheidsgevaren van chemicaliën, informatie uit het etiket, veiligheidsinformatieblad (VIB) of SDS, ervaringen uit de praktijk met deze chemicaliën (onder andere ongevallen en incidenten), risicobeheersing ingepast in je eigen preventiebeleid en EHBO bij chemische stoffen. 

Lees meer

Kies voor een open opleiding of een opleiding op maat van jouw bedrijf

Je kan bij Liantis terecht voor open opleidingen en voor opleidingen op maat. Bij de open opleidingen kunnen werknemers uit verschillende bedrijven aansluiten. Opleidingen op maat stemmen we af op de specifieke situatie en wensen van je bedrijf. 

Er zijn verschillende open opleidingen van de basis- en opfriscursus EHBO. Bekijk op onze opleidingspagina  bij de gewenste opleiding de beschikbare data en locaties. 

EHBO kan levens redden! Ontdek hier ons opleidingsaanbod.

Lees meer