My Liantis

Werkbaarheidscheques: zet in op het welzijn van je onderneming

Eenmanszaken, kmo’s en grote ondernemingen uit de profitsector kunnen tijdelijk een beroep doen op zogenaamde werkbaarheidscheques. Met deze subsidie wil de overheid je motiveren om knelpunten rond welzijn op de werkvloer in kaart te brengen en aan te pakken. Liantis staat je hier graag in bij!

Wat zijn werkbaarheidscheques?

Het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) lanceert de werkbaarheidscheques om bedrijven te motiveren om in te zetten op werkbaar werk.

Alle kmo’s en grote ondernemingen uit de profitsector kunnen van 7 mei 2019 tot en met 6 december 2019 een beroep doen op de cheques. Dit kan maximaal drie keer en dat voor een maximumbedrag van 10.000 euro. Eenmanszaken komen niet in aanmerking voor deze steunmaatregel.

Let wel, het steunpercentage van de Vlaamse overheid bedraagt 60%. Als ondernemer moet je dus zelf nog 40% cofinanciering voorzien. Als je dus een project hebt dat in totaal 2.000 euro kost, kan je voor 1.200 euro cheques aanvragen en moet je zelf 800 euro betalen.

Wat kan je ermee betalen?

Met de werkbaarheidscheque kan je onderneming onder meer metingen of scans laten uitvoeren om de werkbaarheidsgraad in je organisatie in kaart te brengen of kan je begeleiding vragen om een werkbaarheidsplan op te stellen.

Je onderneming moet naar aanleiding van de analyse of begeleiding wel maatregelen en/of verbeterprojecten uitvoeren op het vlak van werkbaar werk. Nog twee belangrijke elementen van de werkbaarheidscheques:

  • Je kan er geen acties mee financieren die voortvloeien uit de metingen of scans.
  • Je kan ze enkel gebruiken als je samenwerkt met geregistreerde dienstverleners van de kmo-portefeuille, zoals Liantis.

Hoe moet je ze aanvragen?

Je kan de cheques aanvragen via de online applicatie van ESF-Vlaanderen. Daarbij moet je een factuur opladen van de geregistreerde dienstverlener, wat ze precies voor je ondernemen én een verklaring op eer.

De cheques kan je tussen 7 mei en 6 december 2019 aanvragen, tot het totale beschikbare budget van 3.000.000 euro opgebruikt is.

Wat kan Liantis voor je betekenen?

Liantis is een erkende kmo-dienstverlener. Bij ons kan je dus terecht om via de werkbaarheidscheques te investeren in welzijn op het werk.

Wij brengen het welzijn op je werkvloer van a tot z in kaart. Daarnaast helpen we je graag bij het opstellen van een werkbaarheidsplan en maatregelen die het welzijn kunnen verbeteren.

De Liantis-aanpak samengevat:

  • In kaart brengen van de fysieke werkbaarheid of comfort.
  • Werknemersbevraging (kwantitatief en/of kwalitatief) over verschillende componenten van werkbaar werk.
  • Opmaak van het werkbaarheidsplan.

Neem contact op

Benieuwd naar de aanpak voor jouw onderneming? We lichten de verschillende formules graag vrijblijvend toe! Vul het formulier hieronder in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Prijsindicatie

De totaalaanpak kan al vanaf 1.640 euro (eigen investering, voor een totale kost van 4.090 euro).