My Liantis

Winteropleidingen

Specifiek voor bedrijven uit de bouwsector (PC 124) organiseert Liantis in samenwerking met Bouwunie voor het eerst winteropleidingen. Via dit aantrekkelijk opleidingssysteem krijgen medewerkers de kans om zich bij tijdelijke werkloosheid door slecht weer bij te scholen.

Tussen 1 december 2022 en 31 maart 2023 kunnen arbeiders en leidinggevenden op diverse locaties bij ons terecht voor zes verschillende winteropleidingen.

bouwunie

Deze opleiding is een samenwerking tussen Liantis en Bouwunie 

 

Voordeel voor jou als werkgever?

Je betaalt voor die dag geen loon aan je medewerker. Je plaatst de betrokken medewerker in tijdelijke werkloosheid wegens slecht weer, volgens de geldende procedures opgelegd door de RVA.

Constructiv komt gedeeltelijk tussen bij de opleidingskost: je ontvangt 10 euro/u voor elke arbeider die een winteropleiding volgt.

 

Voordeel voor je werknemer?

Bovenop de werkloosheidspremie van de RVA, ontvangt de arbeider een premie van 55 euro én een aanvullende vergoeding bouw van Constructiv. Op die manier is er geen loonverlies.

 

preventie

Kleine blusmiddelen + EHBO

Na een theoretische opleiding rond brandpreventie gaan je medewerkers actief aan de slag met kleine blusmiddelen en oefenen ze op blussen, alarmeren en evacueren. Tijdens de aansluitende EHBO-training frissen ze hun EHBO-vaardigheden op en leren ze meer over brandwonden en hoe ze te verzorgen.

Prijs per persoon

256,00 euro of 1,8 PE

Schrijf je in

werken op hoogte

Werken op hoogte – Rolsteigers

Werken met en op rolsteigers brengt risico’s met zich mee. Veilige werkmethoden aanleren is dus een absolute must. Je medewerkers krijgen een overzicht van de gevaren en leren hoe ze ongevallen kunnen vermijden, maar ook wat ze moeten doen als het misgaat. Rolsteigers op een veilige manier monteren, demonteren en ombouwen komt uiteraard ook aan bod. De opleiding beantwoordt aan de reglementaire bepalingen uit de Codex. Deelnemers die na evaluatie van de praktijk slagen voor de indicatieve proef, mogen alle types vaste steigers en rolsteigers bouwen en mogen er ook op werken.

Prijs per persoon

€ 256,00 of 1,8 PE

Schrijf je in

Werken op hoogte steigerbouw

Werken op hoogte (steigerbouw) + EHBO

Het eerste luik van deze opleiding is bedoeld als opfrissing of herhaling voor werknemers die steigers (de)monteren of aanpassen. De focus ligt op het gebruik, de bouw en de controle van steigers, de mogelijke risico’s en de nodige voorzorgsmaatregelen. Tijdens de aansluitende EHBO-training leren je medewerkers om de juiste hulp te bieden en oefenen ze onder meer op reanimeren en wondverzorging. En daarmee voldoen ze meteen ook aan de wettelijke verplichting om zich jaarlijks vier uur bij te scholen.

Prijs per persoon

256,00 euro of 1,8 PE

Schrijf je in

werken op hoogte ladder

Werken op hoogte (ladders) + EHBO

In deze opleiding krijgen je medewerkers een overzicht van de gevaren en risico’s bij laddergebruik, hoe ze ongevallen kunnen vermijden en welke hulp ze moeten verlenen als het misgaat. Tijdens de EHBO-opfrissing komen onder meer reanimeren (CPR/AED), vallen van een hoogte en wondverzorging aan bod.

Prijs per persoon

256,00 euro of 1,8 PE

Schrijf je in

opheffen

Til er niet te zwaar aan

Fysieke overbelasting is een veel voorkomend probleem in de bouwsector. En dat is vaak het gevolg van het manueel heffen, tillen en verplaatsen van lasten. In deze praktijkgerichte opleiding  maken je medewerkers kennis met de juiste hulpmiddelen, de juiste houding en de juiste techniek om klachten te voorkomen. Een boeiende sessie vol tips en tricks.   In het tweede luik krijgen je medewerkers de kans om hun basiskennis EHBO op te frissen. Ze oefenen onder meer op reanimeren en wondverzorging. 

Prijs per persoon

256,00 euro of 1,8 PE

Schrijf je in

communiceren

Goed (leren) communiceren voorkomt ongelukken

Deze opleiding richt zich specifiek op leidinggevenden in de bouw en hoe je met een vlotte communicatie misverstanden kan vermijden. Hoe voer je een moeilijk gesprek met een medewerker? Hoe communiceer je in een noodsituatie? We gaan aan de slag met verschillende gesprekstechnieken. Aansluitend op dit eerste deel volgt nog een praktijkgerichte EHBO-opfrissing.

 

Prijs per persoon

256,00 euro of 1,8 PE

Schrijf je in