Eind 2023 nadert snel: pas je statuten op tijd aan!

Sinds 1 mei 2019 hebben we een nieuw Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen (WVV) en dat bracht voor heel wat ondernemingen wijzigingen met zich mee. Eén daarvan is de verplichting om de statuten van je vennootschap of vereniging vóór eind 2023 aan te passen aan de gewijzigde wetgeving. 

2 minuten leestijd Ondernemen 04 mei 2023

Voor wie? 

Dateert de oprichting van je vennootschap of vereniging van 1 mei 2019 of daarna? Dan zijn je statuten al in orde en hoef je geen actie te ondernemen.   

Werd de vennootschap of vereniging opgericht voor 1 mei 2019 en werden de statuten nog niet aangepast, dan moet dit gebeuren voor eind 2023! 

De deadline komt eraan! 

Je hebt dus nog maar even tijd – tot het einde van dit jaar - om ervoor te zorgen dat je vennootschap conform de nieuwe wetgeving is. Als je deze verplichting niet naleeft, kan de bestuurder hiervoor aansprakelijk voor gesteld worden. Los daarvan komt het ook niet echt professioneel over.  

De deadline nadert met rasse schreden, wacht dus niet te lang om actie te ondernemen. Enkel voor dossiers die ons (volledig) worden doorgegeven vóór 1 december kunnen wij een tijdige verwerking garanderen!  

Wat kan Liantis voor je doen?  

Liantis zorgt ervoor dat de statuten van je VOF, CommV of VZW volledig in orde zijn met de gewijzigde wetgeving. Gelet op de complexiteit maakten we handige checklists waar je accountant snel mee aan de slag kan. Vraag dus hulp aan je accountant om alle nodige gegevens in te vullen en wij doen de rest.   

Nog vragen?

Wil je de statuten van je VOF, CommV of VZW in lijn brengen met het nieuwe wetboek of heb je bijkomende vragen? Liantis helpt je graag verder.

Stel ons gerust jouw vraag

Neem contact op