My Liantis

Veiligheid op de werkvloer: hoe werk je veiliger?

Als werkgever ben je verplicht te waken over de veiligheid en gezondheid van je werknemers. Dit betekent dat je een aantal belangrijke preventieregels moet volgen. Hoe je de ideale werkplek creëert en je werknemers optimaal beschermt, ook in bijzondere situaties, daar lees je hier alles over.

Arbeidsplaatsen

De ideale werkplek creëert een positieve sfeer, waarin je medewerkers makkelijker het beste van zichzelf kunnen geven. Maar het is vooral ook een veilige én gezonde plek om te werken. We doen de belangrijkste wettelijke voorschriften voor je uit de doeken.

Lees meer

Arbeidsmiddelen

Elke werkgever moet ervoor zorgen dat hij de veiligheid en het welzijn van zijn werknemers op de werkvloer garandeert. Daaronder valt ook de verplichting de werknemers te voorzien van de nodige instructies. Een woordje uitleg.

Lees meer

Beschermingsmiddelen

Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) beschermen je medewerkers tegen veiligheids- en gezondheidsrisico’s. Liantis kan je bijstaan bij het selecteren van de juiste PBM en je ondersteunen in de aankoopprocedure.

Lees meer

Bijzondere werksituaties

Veilig werken is des te belangrijker in uitzonderlijke omstandigheden. Denk maar aan tijdelijke of mobiele bouwplaatsen, werken met derden, werken in besloten ruimtes, op hoogte of langs de openbare weg. Voor elk van die situaties bestaan een heleboel regels en verplichtingen. We gidsen je er doorheen.

Lees meer

Veilig werken is cruciaal om arbeidsongevallen te voorkomen. Kom te weten wat Liantis voor jouw organisatie kan betekenen!

Lees meer