Opleidingsaanbod Expert

Je beroep als accountant verandert voortdurend, en ook de wetgeving en de verwachtingen van je klanten blijven snel evolueren. Bijblijven is dus cruciaal. Dankzij onze boeiende live webinars blijf je moeiteloos up-to-date met de laatste ontwikkelingen in je vakgebied.  

 • Voor ervaren professionals 
 • 11 uur live webinars én 10 uur junior-opleidingen
 • ITAA-accreditatie 
 • Prijs: 100 of 150 euro/webinar  
 • Voordelig abonnement met earlybird-korting t.e.m. 15 maart!  
 • Maak je gebruik van Liberform en de kmo-portefeuille, dan betaal je maar 18 euro per opleidingsuur 
Experts

Abonnement

Met een abonnement schrijf je je meteen in voor de volledige reeks van webinars voor de voordelige prijs van 599 euro. Vroege vogels genieten bovendien van een mooie korting: schrijf je je in voor 15 maart, dan betaal je maar 499 euro.  

Heb je een webinar gemist? Geen probleem! Enkel met een abonnement kan je de opname nadien herbekijken en alsnog je ITAA-accreditatie ontvangen. Schrijf je je in voor een afzonderlijk webinar, dan krijg je enkel accreditatie als je de sessie live bekijkt.  

Je abonnement wordt jaarlijks automatisch verlengd.  

Schrijf je in

Programma webinars

Datum: 26 januari 2024 van 12 tot 14 uur 

Het eerste live webinar van 2024 wil je niet missen! Op 26 januari krijg je van Pieter Debbaut en Jan Verhoeye een overzicht van alle nieuwe fiscale maatregelen die het begrotingsakkoord met zich meebracht. Snel zijn is de boodschap!  

Sprekers: Pieter Debbaut en Jan Verhoeye 

Duur: 120 min.  

Datum: 20 februari 2024 van 12 tot 13.30 uur 

In dit webinar gaan we in op de impact van PSD3, PSR, Instant Payments en FiDA voor jou en je organisatie. Je krijgt een antwoord op de volgende vragen:  

 • Wat is Open Banking, wat zijn de belangrijkste use cases? Wat kan je er vandaag mee? 
 • Wat kunnen we verwachten met PSD3? 
 • Wat is de rol van de Berlin Group en de European Payment Council? 

Wat kunnen we nog meer verwachten op het gebied van betalen? 

 • Instant Payment Regulation 

 • FIDA (Financial Data Access) 

Welke alternatieven zijn er voor Open Banking? 

 • SWIFT 

 • Isabel 6 

 • … 

Spreker: Marc Munne 

Duur: 90 min.  

Datum: april 2024

Je wordt wegwijs gemaakt in de nieuwe aangifte van de personenbelasting voor het aanslagjaar 2024. Alle nieuwe rubrieken komen aan bod. Vak per vak worden de nieuwe maatregelen voor aanslagjaar 2024 e.v. summier en praktisch toegelicht.  

Spreker: Pieter Debbaut 

Duur: 60 min.  

Datum: 15 april 2024 van 12 tot 13.30 uur  

In deze sessie krijg je een uitgebreid overzicht van de belangrijkste wijzigingen en evoluties op het vlak van vennootschapsbelasting. Aan de hand van praktische voorbeelden krijg je toelichting bij relevante wetswijzigingen, rechtspraak, administratieve circulaires en rulings.   

Spreker: Yves Verdingh 

Duur: 90 min.  

 

Datum: 21 mei 2024 van 12 tot 13.30 uur 

Je krijgt een gedetailleerd inzicht in de boekhoudkundige en fiscale aspecten van de verschillende beleggingsmogelijkheden voor een vennootschap. De volgende beleggingsvormen komen aan bod: onroerende beleggingen, beleggingen in aandelen en vastrentende effecten (bv. obligaties), beleggingsfondsen en beleggingsvennootschappen (BEVEKS enz), verzekeringsproducten (tak 23, tak 26, …) en investeringen in taks shelter voor audiovisuele werken. Voor elk van de verschillende mogelijkheden krijg je bovendien toelichting bij de impact op het tarief vennootschapsbelasting, de notionele interestaftrek, DBI-aftrek enz.  

Spreker: Yves Verdingh 

Duur: 90 min. 

Datum: 13 juni 2024 

Spreker: Joachim De Rouck 

Duur: 60 min.  

 

Datum: 10 september 2024 

We bespreken de belangrijkste fiscale aandachtspunten bij de overdracht van een onderneming. Je krijgt toelichting bij het fiscaal regime van de meerwaarde: is deze meerwaarde belastingvrij of wanneer kan er sprake zijn van een belasting als divers inkomen of zelfs beroepsinkomen? Wat als het gaat over een vastgoedvennootschap of een vennootschap met overtollige liquiditeiten?  

We gaan daarnaast ook in op de fiscale aspecten van de financiering van de overdracht, de gevolgen van de overdracht op het VVPRbis-regime en liquidatiereserves, op de aftrek van IPT-premies en de grootte van de betrokken vennootschappen. Ook de gunstregeling voor de overdracht van familiale ondernemingen komt uitgebreid aan  

Spreker: Yves Verdingh 

Duur: 60 min.  

Datum: 5 november 2024 

In deze opleiding belichten we enkele aspecten van internationaal ondernemen. Je komt meer te weten over de impact van ondernemen in het buitenland op de sociale bescherming van de ondernemer. En wat als je klant een buitenlandse arbeidskracht wil aanwerven? Onze experten vertellen je precies hoe het in elkaar zit.  

Spreker: Joachim De Rouck 

Duur: 60 min.  

Geïnteresseerd in de opleiding?

Neem meteen een abonnement voor de volledige reeks webinars.

Neem een abonnement