Een gezondheidsbeleid op maat van jouw organisatie

Aandacht besteden aan de fysieke en psychologische gezondheid van je medewerkers wordt steeds belangrijker. Dit omvat heel wat aspecten. Kennis van deze aspecten en van technieken om de gezondheid te waarborgen helpen om gezond te werken. Liantis helpt jou en jouw medewerkers daar graag bij.

Gezondheid op het werk

Een gemiddelde werknemer brengt zowat 60% van zijn actieve tijd op het werk door. De arbeidsomstandigheden kunnen dan ook een impact hebben op zijn gezondheid. Naast het respecteren van de veiligheidsvoorschriften en de wettelijke bepalingen inzake werktijd en overuren, besteden bedrijven steeds meer aandacht aan het algemene welzijn van hun personeel en aan een actief gezondheidsbeleid. Hoe pak je dat het best aan?

Lees meer

Psychosociaal welzijn

Daarnaast is aandacht voor psychosociaal welzijn op de werkvloer belangrijk. Het zorgt voor een goede werksfeer en voor een goed gevoel bij je medewerkers. En dat zie je terug in je verzuimcijfers en in de tevredenheid en productiviteit van je medewerkers. Ontdek de verschillende aspecten van psychosociaal welzijn en hoe Liantis je kan helpen.

Lees meer

Ergonomie

Een fysieke overbelasting voorkomen is een belangrijke stap in het garanderen van gezond werk. Door aandacht voor ergonomie kunnen je medewerkers heel wat fysieke ongemakken vermijden. Liantis ondersteunt je graag bij initiatieven om ergonomisch werk te implementeren. Van ergonomische risicoanalyses en opleidingen voor je medewerkers tot advies bij verbeter- en ontwerpprojecten.

Lees meer

Absenteïsme

Wanneer medewerkers ondanks de nodige preventie toch tijdelijk afwezig zijn om psychologische of fysieke redenen is het belangrijk te weten hoe je dit ziekteverzuim kan beperken. Ontdek welke soorten absenteïsme er zijn, hoe je ziekteverzuim kan meten en op een efficiënte manier aanpakken.

Lees meer

Een actief gezondheidsbeleid binnen jouw onderneming?

Ontdek hier wat Liantis voor jou en je medewerkers kan betekenen!

Lees meer