My Liantis

Overlijdensverzekering bij Liantis

Het is geen aangename gedachte, maar stond je al eens stil bij de financiële gevolgen indien jij of je partner overlijdt? Zullen jij of je partner de kosten voor het huis verder kunnen dragen of de studies van je kinderen nog kunnen financieren?

Met een overlijdensverzekering vang je deze gevolgen op en verzacht je het leed alvast op financieel vlak.

Overlijdensverzekering

Met een overlijdensverzekering voorzie je in een financiële bescherming van jouw gezin. Je kiest zelf het kapitaal dat je wenst te verzekeren, de termijn en wie de begunstigden van het kapitaal bij overlijden zijn.

Schuldsaldoverzekering

Een schuldsaldoverzekering dient om een lening terug te betalen bij vroegtijdig overlijden van de schuldenaar. Jouw erfgenamen hoeven de last van het afbetalen van je krediet dankzij deze verzekering dus niet (volledig) te dragen.

Indien je samen met je partner een lening afsloot, dan heb je verschillende keuzes (afhankelijk van het deel van je lening dat verzekerd is):

  • elk 50% van de lening: de helft van je lening wordt terugbetaald

  • elk 100% van de lening: de volledige lening wordt terugbetaald en jijzelf of je partner hoeven niets meer af te betalen

Fiscaal voordeel

In beide stelsels geniet je bovendien nog van een belastingvermindering. Dit voordeel loopt op tot 30% van de betaalde premies.

Kunnen wij je helpen?

Wens jij je gezin financieel te beschermen voor het geval jou iets overkomt? Contacteer ons dan vrijblijvend voor meer informatie. We zoeken samen met jou naar de meest gepaste oplossing.