Deelnemers gezocht voor onderzoeksproject ‘Welzijn op het werk’

In het kader van de leerstoel UGent-Liantis: Welzijn op het werk nodigen we je graag uit om deel te nemen aan ons wetenschappelijk onderzoeksproject. Grijp je kans om je bedrijf of organisatie – gratis – op verschillende welzijnsdomeinen te laten scannen en te weten te komen welke verbeteracties je eventueel kan nemen.   

Leerstoel UGent-Liantis: Welzijn op het werk  

In 2021 al bundelden Liantis en de Universiteit Gent de krachten in een leerstoel ‘Welzijn op het werk’. Gedurende drie jaar doet de leerstoel onderzoek naar hoe een welzijnsbeleid loont voor bedrijven, en vooral welke combinaties van maatregelen de grootste impact hebben op de werkvloer. Uniek daarbij is de interdisciplinaire, holistische benadering van welzijn.  
Het beoogde doel is om werkgevers een suggestiemenu te kunnen aanbieden van ‘gouden welzijnscombinaties’ die het meest effectief zijn én het hoogste rendement opleveren. Daarnaast wil Liantis op die manier ook maatschappelijk bijdragen aan meer welzijn op het werk.   

Een gratis welzijns-meting voor je bedrijf of organisatie 

In het kader van de leerstoel start in het voorjaar van 2023 een nieuwe ronde van het wetenschappelijk onderzoeksproject ‘Welzijn op het werk’, waarvoor UGent en Liantis nu deelnemers zoeken. De studie heeft als doel het welzijn van medewerkers in kaart te brengen en na te gaan of en hoe dat welzijn verbeterd kan worden. De resultaten dienen als basis om een interventiepakket samen te stellen, waar ook andere bedrijven gebruik van kunnen maken.  

Wat mag je verwachten?  

Het verloop van de studie kent 4 belangrijke fasen: 

  1. Basismeting: nulmeting via een online vragenlijst onder je medewerkers voor de start van de interventie. 

  2. Basispakket: inspiratie- en werksessie uitgevoerd door Liantis. Tijdens de nabespreking bekijken we samen de resultaten van de basismeting en stellen we een actieplan voor. 

  3. Bijkomend expertisepakket: is er bijkomende expertise nodig, dan nemen we dit op in het actieplan. Je bepaalt dan zelf welk pakket je al dan niet wenst uit te voeren. 

  4. Opvolging op korte en lange termijn: de effecten van de interventie volgen we op via bijkomende metingen (online vragenlijst) na 6 maanden en na 12 maanden.