My Liantis

Griepvaccinatie als extralegaal voordeel

Investeren in de gezondheid van je medewerkers is altijd een goed idee. En nu zelfs nog meer dan anders. Bescherm je werknemers tegen de griep door hen de griepprik aan te bieden als extralegaal voordeel. Zij krijgen een gratis prik en jij helpt voorkomen dat je onverwacht minder personeel hebt.

Griepvaccinatie als extralegaal voordeel

Waarom vaccineren?

De Hoge Gezondheidsraad oordeelde dat de griepprik belangrijker wordt dan ooit. Elk jaar krijgt één op tien mensen de griep. We moeten je dan ook niet vertellen hoe besmettelijk het virus is. Bovendien heeft de uitbraak van COVID-19 helaas nog eens bewezen hoe snel een virus zich kan verspreiden.

Er zijn daarnaast ook nog enkele andere goede redenen om je medewerkers vaccinaties aan te bieden:

  • Je personeel wordt minder (vlug) ziek. Eén zieke werknemer volstaat om anderen aan te steken. Resultaat: de verzuimcijfers gaan de hoogte in, terwijl je dat met een vaccinatie gemakkelijk kan voorkomen.
  • Naast de extra kosten die je uitspaart op vlak van gewaarborgd loon, voorkom je deels ook dat je met een onverwachte uitval van personeel te maken krijgt.
  • Je toont aan je medewerkers dat je inzit met hun gezondheid. Zeker als je het aanbieden van een vaccinatie goed kadert en bijvoorbeeld in de verf zet dat dit ook de gezondheid van hun gezin ten goede komt.

Wanneer zet je de griepprik

Het griepseizoen loopt meestal van november tot maart. Doorgaans wordt de griepprik in oktober of november geplaatst. De vaccins zelf kan je bestellen tot 30 september.