My Liantis

Verloning personeel 09 april 2021

Recht op klein verlet voor vaccinatie

Een werknemer mag afwezig zijn van het werk om zijn vaccin tegen het coronavirus te laten zetten. Als werkgever ben je verplicht loon te betalen voor deze afwezigheid volgens de regels van het klein verlet.

Klein verlet

Als een werknemer zich laat vaccineren tijdens de arbeidsuren heeft hij tijdens zijn afwezigheid recht op klein verlet voor de tijd die nodig is om zich te laten vaccineren. Dit is niet alleen de tijd van het vaccineren zelf, maar ook de verplaatsingstijd naar het vaccinatiecentrum. Het recht op klein verlet geldt ook voor de tweede prik.

In de loonberekeningen wordt de tijd die je medewerker afwezig is geregistreerd als klein verlet, zonder de vermelding dat het gaat om klein verlet voor vaccinatie. De berekeningsregels voor het klein verlet worden toegepast, voor die uren krijgt je medewerker dus het feestdagenloon.

Bewijs van bevestiging

Als een werknemer zich laat vaccineren tijdens zijn arbeidsduren moet hij je op voorhand verwittigen van zodra hij het tijdstip of het tijdslot voor de vaccinatie kent. Je mag als werkgever de bevestiging van de afspraak opvragen. Kan je uit die bevestiging niet duidelijk afleiden wat het uur en de plaats van de vaccinatie is, dan mag je ook vragen om de uitnodiging voor te leggen.

Let wel op. Je mag als werkgever enkel het tijdstip van de afspraak neerpennen. Een kopie nemen van de  bevestiging van de afspraak of van de uitnodiging is niet toegestaan omwille van privacyredenen. Ook het manueel overschrijven van alle gegevens op het bewijsstuk is dus niet toegelaten. Eventuele gezondheidsproblemen noteren is uiteraard absoluut verboden.

Het verlof kan vanaf vandaag worden toegepast tot en met 31 december 2021.