My Liantis

Verloning personeel 12 april 2021

Tijdelijk werklozen mogen met behoud van werkloosheidsuitkering werken in cruciale sectoren

Op 31 maart 2021 werd er een wet gepubliceerd die het mogelijk maakt om als tijdelijk werkloze te werken bij een andere werkgever in een cruciale sector. De tijdelijk werkloze behoudt dan 75% van zijn werkloosheidsuitkering.

Algemene regel

Wie tijdelijk werkloos is, mag tijdens de periode van werkloosheid bij een andere werkgever werken, zo stelt de algemene regel. Voor de gepresteerde dagen bij een andere werkgever ontvangt de werknemer géén werkloosheidsuitkering, maar enkel zijn loon dat wordt uitbetaald door de andere werkgever.

Uitzondering voor tewerkstelling in cruciale sector

Op de algemene regel bestaat al een uitzondering voor de vitale-, zorg- en onderwijssector. De wetgever heeft onlangs beslist dat tijdelijk werklozen ook aan de slag kunnen in cruciale sectoren met behoud van 75% van hun werkloosheidsuitkering. De details over de berekening van de uitkering vind je in de FAQ van de RVA.

Hier vind je de lijst van cruciale sectoren en essentiële diensten.

Opgelet: deze bovenstaande regeling geldt enkel voor werknemers die tijdelijk werkloos zijn door overmacht of economische redenen. Ze is dus niet van toepassing voor wie tijdelijk werkloos is omwille van medische overmacht.

Duur maatregel

Deze maatregel geldt van 1 maart 2021 tot en met 30 juni 2021.