Het juiste talent aanwerven of laten doorgroeien?

Je denkt dat je de juiste persoon hebt gevonden voor een bepaalde functie, maar je hebt nog wat twijfels? Je bent benieuwd of een sollicitant zal passen binnen jouw bedrijf? Of je wil weten of één van je eigen medewerkers een hogere functie aankan? Door middel van testing, assessments en of development centers kijken we samen wat het beste is voor jouw organisatie. 

Waarom gebruikmaken van een screening? 

Objectieve evaluatie

Via wetenschappelijk onderbouwde methoden beoordelen onze ervaren hr-consultants objectief waar de sterke punten en ontwikkelingsgebieden van de individuen liggen. Dat zorgt voor minder subjectieve beoordelingen, waardoor (toekomstige) medewerkers een eerlijke kans krijgen.

Efficiënte werving

Je laten bijstaan door een neutrale partner zorgt ervoor dat je kandidaten op een efficiënte manier kan selecteren, met de juiste vaardigheden en capaciteiten. Hiermee bespaar je tijd en middelen.

Kwaliteit

Door een kwalitatieve screening, verhoogt de kans dat je gekwalificeerde en dus geschikte medewerkers aanwerft.

Cultuur en teamfit

Tijdens de screening is er aandacht voor de culturele fit en de teamcompatibiliteit. 

Successieplanning

Dankzij de screening identificeer je potentiële toekomstige leiders binnen je organisatie en kan je daar op inzetten.

Kostenbesparingen

Door de juiste mensen aan te nemen en te ontwikkelen, bespaar je kosten door het verminderen van personeelsverloop en het verhogen van de productiviteit. 

Hoe gaan we te werk? 

Afhankelijk van jouw noden, bepalen we wat het beste is voor je organisatie. Gaat het om een nieuwe aanwerving of om een medewerker die wenst door te groeien, eventueel met bijkomende coaching? Is een uitgebreide assessment nodig of eerder een snellere screening?

Assessment center 

Ga je voor een diepgaand assessment, dan bespreken we samen uitvoerig de functiebeschrijving. Op basis daarvan stellen we het ideale functie- en competentieprofiel op. 

We doen verschillende testen, simulatie-oefeningen en competentiegerichte interviews. Alle oefeningen zijn gebaseerd op concrete situaties uit de dagelijkse praktijk en aangepast aan het niveau van de vacature, het type functie en de sector. 

Op basis van deze testen maken we een gedetailleerd profiel op van de door jou gekozen kandidaten. Je krijgt een uitgebreide kwantitatieve en kwalitatieve rapportering per kandidaat van alle competenties, een gemotiveerd advies (gunstig of ongunstig) en eventuele tips voor verdere competentieversterking. Daarna voorzien we een evaluatie of feedbackmoment, waarin we concrete adviezen kunnen geven voor zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. 

Development center 

Ga je voor een oriënterend development center dat de sterktes, ambities, interesses en ontwikkelingsgebieden in kaart brengt, dan doen we een intakegesprek waarin we de huidige situatie, context, verwachtingen en aandachtspunten doornemen.

Aan de hand van die informatie en je doelstelling(en) stellen we het development center samen. Een development center duurt maximaal een dag. We beslissen samen of we bepaalde vragenlijsten en/of psychotechnische proeven voorafgaand (digitaal) thuis al laten invullen. 

Nadat de deelnemer het development center doorlopen heeft, maken we een rapport op waarin we de sterktes en ontwikkelingsgebieden van de deelnemer uitgebreid bespreken. Het rapport is geen zwart-wit-eindoordeel, maar biedt een genuanceerd beeld als aanzet voor de verdere groei van je medewerker.

Daarnaast geven we ook toekomstgerichte aanbevelingen op vlak van coaching, begeleiding, opleiding of (her)oriëntatie binnen je onderneming. We geven de resultaten steeds figuratief mee. We bezorgen jou en de deelnemer uiteraard de nodige feedback en een evaluatierapport.

Na de oplevering van het rapport blijven we beschikbaar voor verdere toelichting, vragen, advies en expertise. Ook de deelnemer kan bij ons na afloop terecht voor waardevolle feedback. 

Psychotechnische screening 

Laat je graag je buikgevoel objectiveren, heb je als organisatie snel nieuwe medewerkers nodig of wil je weten of bepaalde basisvereisten voldaan zijn vooraleer verder te gaan in het wervingsproces?

Dan kan een psychotechnische screening de oplossing zijn. Je maakt dan gebruik van een objectief meetinstrument om subjectieve beoordelingen te vermijden. Dergelijke screening geeft nuttige informatie, maar is meestal niet voldoende om een volledig beeld van een kandidaat te krijgen.

Waarom kiezen voor Liantis?

Bij Liantis hebben we een ruime kennis en ervaring zowel op het vlak van psychotechnische testings, assessments en development centers. We werken steeds met wetenschappelijk onderbouwde methodes. Afhankelijk van de nood, wordt een uitgebreide rapportering van alle competenties bezorgd en geven we duidelijke, objectieve adviezen, met eventueel een terugkoppeling naar de kandidaat zelf. 

Wat is de kostprijs?

De prijs is enerzijds afhankelijk van het functieniveau en anderzijds van het type onderzoek.  

  • Screening  
  • Assessment center 
  • Development center 

Overtuigd?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.