Liantis preventie en welzijn

Een ploeg op volle sterkte boekt betere resultaten. Daar heb je enerzijds gezonde medewerkers voor nodig die goed in hun vel zitten. Anderzijds wil je een werkomgeving creëren waarin je mensen het beste van zichzelf kunnen geven. En dat bereik je  met een preventie- en welzijnsbeleid op maat van jouw uitdagingen. Liantis preventie en welzijn ondersteunt je hierin en zet samen met jou je wettelijke verplichtingen als werkgever om in investeringen die renderen.

Wat kan Liantis preventie en welzijn voor jou betekenen?

Als erkende externe dienst voor preventie en bescherming op het werk (EDPBW) waakt Liantis preventie en welzijn mee over de gezondheid van jouw medewerkers. We doen dit via klassiek medisch toezicht, maar ook door je te helpen de veiligheidsrisico’s in jouw organisatie te beheersen. Ten slotte bieden we je medewerkers de nodige inhoudelijke ondersteuning en opleidingen aan om hun job op een veilige manier uit te kunnen voeren.

Dankzij een geïntegreerde aanpak van deze verschillende aspecten, zorgen we ervoor dat je het vermijdbaar verzuim tot een minimum beperkt.

Medisch toezicht

Medisch toezicht gaat veel verder dan enkel de traditionele medisch onderzoeken voor medewerkers op regelmatige tijdstippen of in het kader van een werkhervatting. We teken een allesomvattend gezondheidsbeleid uit, al dan niet in samenspraak met je interne preventieadviseur.

Een greep uit de oplossingen waarvoor je op ons kan rekenen:

 • We voeren zowel reactief als proactief werkpostbezoeken uit om de gezondheidsrisico’s op je werkvloer op te sporen.
 • Op verzoek werken we een vaccinatieprogramma uit op maat van jouw medewerkers.
 • We ondersteunen je in het voorkomen en opvolgen van beroepsziektes.
 • We zorgen ervoor dat je voorbereid bent wanneer het toch even fout loopt door je EHBO-aanpak te stroomlijnen, van risicoanalyse over de aankoop van materiaal tot de opleiding van je mensen.

Risicobeheersing

De expertise en ervaring van de preventieadviseurs bij Liantis preventie en welzijn stellen je in staat om op een dynamische manier de risico’s in jouw onderneming of organisatie te beheersen. Of het nu gaat om arbeidsveiligheid, psychosociaal welzijn of ergonomie: samen met jou creëren we de ideale omstandigheden waarin jouw medewerkers dag in, dag uit het beste van zichzelf kunnen geven.

Kennis, advies en opleiding

De welzijnswetgeving is een complex gegeven. Die wetten en regels omzetten in de praktijk is dan ook geen evidentie. Om je te helpen het bos door de bomen te zien, staan de experten van Liantis preventie en welzijn voor je klaar. Ondersteund door ervaren preventieadviseurs uit diverse domeinen, geeft ons studie- en documentatiecentrum helder advies en concrete tips waarmee je meteen aan de slag kan.

Daarnaast kan je bij Liantis terecht voor een ruim aanbod aan opleidingen op het vlak van preventie en welzijn. Van een basisopleiding voor interne preventieadviseurs tot sectorspecifieke veiligheidsopleidingen, klassikaal of individueel, in onze kantoren of bij jou op de werkvloer: samen zorgen we ervoor dat jouw medewerkers over de nodige kennis beschikken om hun job veilig en efficiënt uit te kunnen voeren.

Een unieke, multidisciplinaire aanpak

Van de goede zorgen van een arbeidsarts, over de ondersteuning door een gespecialiseerd ergonoom tot de meerwaarde van ervaren psychosociale hulpverleners: preventie en welzijn vormen samen een erg heterogeen vakgebied. Een geïntegreerd gezondheidsbeleid staat of valt dan ook met een multidisciplinaire aanpak.

Liantis preventie en welzijn bundelt alle nodige expertise onder één dak. De nauwe samenwerking tussen onze preventieadviseurs, ingenieurs en geneesheren vormt dé sleutel tot het succes van jouw welzijnsbeleid. Bovendien zijn wij ISO 9001-gecertificeerd voor alle preventieactiviteiten. Dit geldt zowel voor het medisch toezicht als voor de risicobeheersing en de daarmee verband houdende opleidingen en adviezen. Dit certificaat is meer dan een kwaliteitslabel. Het is een belofte van professionalisme vanwege al onze medewerkers.

Tenslotte is onze preventiedienst stevig ingebed in de Liantis-familie. Een sterke link met onder meer Liantis risk solutions en Liantis sociaal secretariaat vertaalt zich in unieke inzichten op het vlak van preventie en welzijn. En dankzij een uitgebreid kantorennet en gebruiksvriendelijke online toepassingen staan we steeds voor je klaar, op het moment en de plaats die jou het best uitkomen.

Liantis preventie en welzijn in cijfers

 • 25.000

  Onze medische teams verleenden vorig jaar maar liefst 25.000 medische adviezen

 • 230.000

  Jaarlijks staan de arbeidsartsen van Liantis preventie en welzijn in voor ruim 230.000 medische onderzoeken

 • 20.000

  Het voorbije jaar stonden de experten van Liantis preventie en welzijn in voor ruim 20.000 opleidingsuren voor klanten-werkgevers en hun medewerkers

Sluit je aan bij de externe dienst voor preventie en bescherming op het werk

Samen met Liantis jouw preventie- en welzijnsbeleid een nieuwe wending geven?

Word klant!