My Liantis

Jouw KBO-registratie als syndicus vlot geregeld

Ben jij syndicus van een vereniging van mede-eigenaars (VME) of van meerdere VME’s? Per 1 april 2017 ben je wettelijk verplicht om je mandaat als syndicus te registreren in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO). Op deze pagina kun je dat nu alvast gemakkelijk regelen. Vul het inschrijvingsformulier in en wij maken jouw registratie verder in orde!

Maak het je gemakkelijk, registreer je via Liantis ondernemingsloket in de KBO

  1. Inschrijving verplicht: Iedere syndicus moet sinds april 2017 zijn mandaat in een VME, én elke wijziging of schrapping ervan, laten opnemen in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO). Wij willen natuurlijk dat jij wettelijk in orde bent en verzorgen dit graag voor je. Schrijf je in via het inschrijvingsformulier, dan maken wij jouw registratie compleet.
  2. Wettelijk tarief: Je registratie in de KBO kost € 87 per VME. Dit is een wettelijk vastgelegd standaardbedrag. Nadat je het inschrijvingsformulier hebt ingevuld, vervolledigen wij je inschrijving. Er zijn verder geen bijkomende kosten.
  3. Gemakkelijk: Inschrijven via Liantis  is de gemakkelijkste manier om de registratie van je mandaat als syndicus te regelen. Je hoeft enkel het inschrijvingsformulier hieronder in te vullen. Daarna maken wij je registratie verder in orde. Vul dus snel het formulier in, dan ben je zeker dat je aan de wettelijke verplichting voldoet.

Veelstelde vragen

Ja, dit is vanaf 1 april 2017 wettelijk verplicht bij Koninklijk Besluit. Voortaan moet elke Vereniging van Mede-eigenaars (VME) in de KBO opnemen wie haar syndicus is. VME's die aan bepaalde voorwaarden voldoen, moeten dit echter niet. Meer weten? Klik hier.

We maken het je heel gemakkelijk. Je hoeft enkel het inschrijvingsformulier hierboven in te vullen. Wij nemen dan contact met je op en brengen je inschrijving verder in orde.

De inschrijving, wijziging of schrapping van je mandaat als syndicus in de Kruispuntbank voor Ondernemingen bedraagt vanaf 1 januari 2018 € 87 per VME. Dit is een wettelijk vastgelegd bedrag dat jaarlijks wordt geïndexeerd.

Schrijf je toch in via bovenstaand formulier. Vink op het formulier aan: ‘Ik weet niet of mijn VME al een ondernemersnummer heeft’. Wij controleren dan of jouw Vereniging van Mede-eigenaars al gekend is in de KBO. Is dit nog niet het geval, dan zorgen wij ervoor dat jouw VME een ondernemingsnummer in de KBO wordt toegekend. We maken ook meteen jouw registratie als syndicus in orde. Meer weten over waarom een VME misschien nog geen ondernemingsnummer heeft? Klik hier.

Wij nemen je alle zorg en werk uit handen. Vul het inschrijvingsformulier hierboven in en vink hierop aan: ‘Ik ben syndicus van meerdere VME’s. We nemen dan contact met je op en zorgen dat de administratie voor jou tot een minimum wordt beperkt.