Opleidingspremie voor vrije beroepen 2020

Als werkgever in het paritair comité voor vrije beroepen (PC 336) heb je recht op een premie voor de opleidingen die jij en/of jouw medewerkers in 2020 volgden. Liberform, het opleidingscentrum voor de sector van de vrije beroepen, kent de premie toe wanneer de opleiding effectief is gevolgd én betaald.

2 minuten leestijd Opleiding en ontwikkeling 11 februari 2021

Ook voor online opleidingen

Heel wat opleidingen vonden in 2020 online plaats. Daarom kunnen nu ook opleidingen die online werden gevolgd en die minstens twee uur duurden, in aanmerking komen voor de Liberform-premie. 

Om de premie te ontvangen, moet verder ook aan deze criteria worden voldaan:

  • het moet gaan om een externe opleiding door een erkend opleidingsverstrekker,
  • of de opleiding moet erkend zijn in het kader van permanente vorming.

Heb je een opleiding gevolgd via Liantis Academy, dan komt die ook in aanmerking voor deze premie.

Vraag je premie op tijd aan

Wil je voor de opleidingen die jij of jouw medewerkers in 2020 volgden een premie aanvragen? Dan moet je dat uiterlijk op 28 februari 2021 doen via de site van Liberform

Let wel op: als je voor het eerst een premie aanvraagt, moet je je nog registreren. Liberform zal na 20 februari 2021 geen wachtwoorden meer aanmaken. Registreer je dus zeker voor deze datum! Nadat je bent geregistreerd, kan het tot 24 uur duren vooraleer je het wachtwoord ontvangt.

Twijfel je of je al een premie hebt aangevraagd voor 2020? Dat kan je op de site van Liberform nagaan via Mijn Liberform > Opvolgen subsidies.