Werknemer kan voortaan gebruiksrecht gsm-nummer terugvragen na beëindiging arbeidsovereenkomst

Vanaf 1 januari 2024 mogen medewerkers het gebruiksrecht van hun mobiele nummer terugvragen aan hun ex-werkgever. Die aanvraag gebeurt dan ten laatste een maand na de beëindiging van de arbeidsovereenkomst.

1 minuten leestijd Personeelsbeleid 15 december 2023

Gebruiksrecht terugvragen: waarom deze wijziging? 

In bepaalde gevallen draagt de werknemer bij het aangaan van de arbeidsovereenkomst het gebruiksrecht van zijn/haar gsm-nummer over naar de werkgever. Maar bij de beëindiging van de arbeidsovereenkomst weigeren sommige werkgevers om dit gebruiksrecht aan de vertrekkende medewerker terug te geven.  

Eén van de argumenten was vaak dat de werkgever de kans wil verkleinen dat de vertrekkende werknemer nog wordt gecontacteerd door klanten van de onderneming, maar in deze tijden gaat deze redenering niet meer op. Er bestaan namelijk genoeg andere manieren voor klanten om toch nog contact te houden met ex-werknemer als ze dat wensen. 

Verzoek indienen vanaf 1 januari 2024 

Een medewerker die het gebruiksrecht van zijn/haar gsm-nummer terugwenst, kan vanaf 1 januari 2024 een schriftelijk verzoek met datum indienen bij de ex-werkgever. Als werkgever kan je dat verzoek niet weigeren wanneer die aanvraag volgens de modaliteiten en binnen de maand na beëindiging van de arbeidsovereenkomst gebeurt. 

Vragen? 

Heb je hier vragen over? Aarzel dan niet om ons te contacteren.