My Liantis

IFIC in de geregionaliseerde social profit: wat betekent dit voor jou

De uitrol van de IFIC-functieclassificatie binnen de geregionaliseerde sectoren vormt een belangrijk onderdeel van het nieuwe interprofessioneel akkoord voor de social profit. Tijdens een praktijkgerichte infosessie legt Liantis uit hoe je deze uitdaging met jouw organisatie tot een goed eind brengt.

Waarom deze infosessie?

Het nieuw interprofessioneel akkoord is van toepassing op de geregionaliseerde socialprofitsectoren. Dit omvat onder andere:

  • categorale ziekenhuizen
  • rusthuizen voor bejaarden, rust- en verzorgingstehuizen, dagverzorgingscentra, assistentiewoningen en centra voor kortverblijf voor bejaarden
  • psychiatrische verzorgingstehuizen
  • initiatieven van beschut wonen
  • revalidatiecentra

Als werkgever in een dergelijke organisatie heb je tot 25 januari de tijd om je medewerkers in de nieuwe functieclassificatie in te delen. Uiterlijk op die dag moet je de toewijzing en bijhorende loongegevens meedelen aan de vzw IFIC.

Eerdere, gelijkaardige oefeningen in onder meer de ziekenhuizen- en de thuisverplegingssectoren toonden aan dat dit geen evidente opdracht is. De specialisten van Liantis delen daarom graag hun ervaringen en helpen je op weg naar een vlotte toepassing van de nieuwe regels in jouw organisatie.

Voor wie is de infosessie geschikt?

De infosessie is gericht op directieleden, hr-managers en verantwoordelijken die met de nieuwe regelgeving geconfronteerd worden.

Wat mag je verwachten van de infosessie over IFIC in de geregionaliseerde sectoren

Tijdens deze infosessie overlopen we in een notendop de verplichtingen die de nieuwe cao met zich meebrengt. Vervolgens geven we de nodige uitleg bij het voorstel van Zorgnet-Icuro voor een uniforme functieclassificatie en krijg je de kans om van gedachten te wisselen met collega’s uit de sector. Ten slotte ontdek je hoe Liantis je organisatie kan bijstaan in deze procedure.

Programma

De infosessie start om 11 uur en eindigt om 13 uur. Er is een broodjesmaaltijd voorzien.

Prijs

Deelname aan deze infosessie is gratis voor alle klanten van Liantis

Schrijf je in