My Liantis

Schakel eenvoudig jobstudenten in via Liantis

Om drukke periodes en de afwezigheid van je vaste medewerkers op te vangen, kan je als werkgever een beroep doen op jobstudenten. En dat brengt heel wat voordelen met zich mee!

Jobstudenten werken aan een verlaagd RSZ-tarief

De student moet hiervoor met een studentenovereenkomst tewerkgesteld zijn op de ogenblikken dat hij niet verplicht aanwezig moet zijn in de onderwijsinstelling. De solidariteitsbijdrage bestaat uit een werkgeversbijdrage van 5,43% op het loon en een werknemersinhouding van 2,71%.

Daarnaast is studentenarbeid sinds 1 juli 2017 ook toegelaten voor jongeren in stelsels van alternerend leren en werken, voor zover ze de studentenarbeid verrichten bij een andere werkgever en de jongere geen werkloosheids- of inschakelingsuitkering krijgt. Dat de studententewerkstelling moet plaatsvinden bij een andere werkgever (dan deze waar de praktische opleiding op de werkplek gevolgd wordt), hoeft echter niet in juli en augustus. De student mag in deze maanden dus wel een studentenjob doen bij zijn stagegever (dezelfde werkgever).

Jobstudenten kunnen flexibel en snel ingezet worden

De jeugdige werkkrachten kunnen zowel met dag- als weekcontracten ingezet worden.

Jobstudenten mogen 475 uur werken aan het voordelig tarief

Sinds 1 januari 2017 genieten jobstudenten 475 uur per kalenderjaar van een gunstig RSZ-statuut.

Wat kan Liantis voor je doen?

Wil je graag eenvoudig en snel jobstudenten inschakelen in jouw onderneming? Wij helpen je graag om alle formaliteiten in orde te brengen.

  • De selectie van de geschikte kandidaat.

  • De inschrijving van je kandidaten aan een voordelig tarief.

  • De volledige administratieve opvolging.

  • De correcte dienstverlening.

Aarzel niet om contact op te nemen!