My Liantis

Seizoensarbeid zonder zorgen

Van bloem- tot fruitteelt, in de tuinbouwsector zijn seizoenarbeiders van onschatbare waarde. Wil je als werkgever genieten van een verlaagd RSZ-tarief? Dan laat je deze werkkrachten het best met plukkaarten werken. Binnen dit systeem kan je bovendien probleemloos internationale arbeiders aantrekken.

Snel en flexibel

Plukkaarten zijn dé manier om ervoor te zorgen dat seizoenarbeid op een correcte manier gebeurt. Dankzij deze zogenaamde gelegenheidsformulieren kunnen seizoenarbeiders maximaal 65 dagen werken in de sector (uitgezonderd witloof- en champignonteelt). Daarnaast kunnen seizoenarbeiders flexibel én snel ingezet worden. Je kan deze werknemers zelfs per dag laten presteren in uw onderneming met dagcontracten.

Dé troef: een voordelig uurloon

Het grootste voordeel van seizoenarbeid met plukkaarten is ongetwijfeld de verlaagde RSZ-bijdrage. Deze kleinere, sociale bijdrage wordt berekend op basis van een forfaitair dagloon. Per uur betekent dat een concreet voordeel van ongeveer €  4,5. Als één werkkracht dus 65 dagen bij jou werkt met zijn plukkaart, spaar je maar liefst € 2.300 uit.

Plukkers binnen handbereik

Liantis beschikt over een zeer uitgebreide groep internationale seizoenarbeiders die meteen inzetbaar zijn in jouw bedrijf. Deze seizoenarbeiders zijn gespecialiseerd in een specifiek vakgebied zodat ze meteen goed kunnen meedraaien in jouw onderneming. Enkele voorbeelden van hun plukspecialiteiten: 

  • Tomaten
  • Kersen, frambozen, aardbeien en bessen
  • Appels, peren
  • Druiven 
  • ...

Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over het papierwerk voor deze seizoenarbeiders. Wij brengen alle formaliteiten voor jou in orde.

Beschik je al over seizoenarbeiders? Bij ons kan je terecht voor alle administratieve opvolging. Omdat deze medewerkers op onze loonlijst terechtkomen, hoef je je bovendien geen zorgen te maken over arbeidsrechtelijke risico’s zoals arbeidsongevallen of klein verlet.

Schakel seizoensarbeiders in met de hulp van Liantis

Kunnen wij je helpen bij de zoektocht naar seizoensarbeiders of de administratieve opvolging ervan? Aarzel dan zeker niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen!

Waarover gaat je vraag

Waarover gaat je vraag