Sociale verkiezingen 2024: digitaal van a tot z met de XY-Tool

De XY-tool helpt werkgevers stap voor stap doorheen de volledige procedure die bij sociale verkiezingen komt kijken. Met een overzichtelijke verkiezingskalender op maat, automatische herinneringen op cruciale momenten en handige modeldocumenten en formulieren.

XY-tool

Totaalpakket: tool & vorming

Doe een beroep op Liantis om je te ondersteunen tijdens de socialeverkiezingsprocedure. We stellen niet alleen een handige online tool ter beschikking, maar bieden ook een pak bijkomende informatie en ondersteuning:

 • Je ontvangt een verhelderende praktische brochure met extra uitleg bij de verkiezingen en het gebruik van de tool.
 • Volg drie seminaries op cruciale momenten in de procedure. Deze seminaries omvatten zowel een theoretisch als een praktisch luik.
 • Neem deel aan een workshop om de voorzitter van de verkiezing voor te bereiden.
 • Doe een beroep op juridische en technische ondersteuning tijdens de volledige verkiezingsperiode.
 • Ben je klant bij Liantis sociaal secretariaat? Dan beschik je meteen over de nodige inleesbestanden voor je onderneming.

Voordelen XY-tool voor werkgevers

Het expertisecentrum People & Organisation van technologiefederatie Agoria ontwikkelde de XY-Tool om ondernemers te ondersteunen in de complexe socialeverkiezingsprocedure. Het kreeg hiervoor steun van het VBO en van verschillende werknemersorganisaties.

Het resultaat is een gebruiksvriendelijk softwarepakket,  boordevol handige hulpmiddelen voor werkgevers en hr-verantwoordelijken, ongeacht hun sector of activiteit.

 1. Handige tijdslijn
  De tijdslijn geeft je een duidelijk overzicht van de hele verkiezingsperiode en de stappen die je moet zetten.
 2. Overzichtelijke statusupdates
  Je ziet onmiddellijk welke acties dringend zijn. Een uitgevoerde actie wordt meteen afgevinkt.
 3. Alle wettelijk verplichte documenten
  De XY-Tool geeft je toegang tot alle wettelijke formulieren en modeldocumenten in het Nederlands, Frans, Duits en Engels.
 4. Meerdere gebruikers, verschillende toegangsniveaus
  Een beheerder kan meerdere gebruikers aanmaken en deze verschillende toegangsrechten geven. Zo kan een bepaalde gebruiker enkel leesrechten hebben en een andere gebruiker alleen de resultaten van een bepaald stembureau invoeren.
 5. Alles traceerbaar
  Een audit trail houdt de acties van alle gebruikers bij. De trail toont oude gegevens, nieuw ingevoerde gegevens en de datum van elke wijziging.