My Liantis

Versterk je interne preventiedienst met Liantis-expertise

De interne preventiedienst van je bedrijf of organisatie verricht fantastisch werk: zij zorgen ervoor dat medewerkers elke dag veilig en gezond aan de slag kunnen. Om deze taak nóg beter uit te voeren, kan je preventieadviseur een beroep doen op Liantis. Onze experten met jarenlange ervaring binnen preventie en welzijn staan je graag bij met advies en begeleiding.

Interne preventiedienst

Je interne preventieadviseur – vaak afgekort als IPA - analyseert de risico’s in je onderneming en tracht die risico's met de juiste preventiemaatregelen tot een minimum te beperken. En voor het geval er toch iets zou foutlopen, neemt je preventieadviseur de nodige voorzorgen om schade te voorkomen en de gevolgen te beperken.

Uiteenlopend takenpakket

Het takenpakket van je preventieadviseur is heel divers. Hij of zij moet van erg veel markten thuis zijn: veiligheid, gezondheid, psychosociaal welzijn, ergonomie, arbeidshygiëne ... En daar schuilt ook de moeilijkheid. Bovendien zijn er heel wat wettelijke verplichtingen, die je met je bedrijf of organisatie tot in de puntjes moet naleven.

Ervaring van Liantis-experten

Gelukkig staan jouw mensen er niet alleen voor: je kan een beroep doen op Liantis om je interne preventiedienst te ondersteunen. Als erkende externe dienst voor preventie en bescherming op het werk heeft Liantis heel wat experten in huis met een jarenlange ervaring.

Jij bepaalt zelf of en in elke mate we je interne preventiedienst ondersteunen. Zo kunnen we bijvoorbeeld:

  • op vaste tijdstippen langskomen voor begeleiding;
  • je preventieadviseur tijdelijk vervangen bij ziekte of ontslag;
  • steeds bereikbaar zijn voor advies en de nodige wettelijke documenten;
  • concrete taken vervullen zoals risicoanalyses of indienststellingen van nieuwe machines;
  • helpen met het onderzoek bij arbeidsongevallen;
  • een onthaalbrochure opstellen voor nieuwe medewerkers.

Je kan een beroep doen op deze dienstverlening vanaf 497,92 euro per halve dag. Bedrijven die met preventie-eenheden werken, kunnen deze hier uiteraard voor inzetten.

Plastic Omnium

"De samenwerking met Liantis zorgt
voor een enorme meerwaarde.
De ervaren experten kennen
ons bedrijf door en door."

Driss Bouzaya,
preventieadviseur bij
Plastic Omnium

Ontdek zijn verhaal

Neem contact met ons op

Benieuwd wat Liantis voor jouw interne preventiedienst kan betekenen? Vul onderstaand formulier in en we helpen je graag verder!