My Liantis

Persbericht 07 juli 2022

Bouwonderneming Damman, Michielsen en VH Klinkerwerken winnen titel ‘Plezantste Werf van ’t Land!’

Met het bouwverlof in zicht, kijken heel wat bouwvakkers uit naar de laatste werkdag. Bovendien organiseert maar liefst 7 op 10 bouwbedrijven iets speciaals om het bouwverlof in te zetten, zo blijkt uit een rondvraag van Bouwunie. Dat gaat van een barbecue, een teambuilding of een foodtruck tot een poolparty. Als extraatje organiseerden Liantis en Bouwunie in samenwerking met TOPradio de wedstrijd ‘De Plezantste Werf van ’t Land!’. De jury koos VH Klinkerwerken uit Begijnendijk, Bouwbedrijf Damman uit Deerlijk en Michielsen uit Noorderwijk als winnaar. Zij kregen een friettruck over de vloer, en zaten live in de uitzending van TOPradio. “Het voorbije jaar was uitdagend voor de bouwsector. Hoog tijd om hen in de watten te leggen”, aldus Bouwunie en Liantis.

Startschot bouwverlof

Bouwbedrijven die steevast met een flinke dosis ambiance aan de slag gaan, konden dankzij Liantis, Bouwunie en TOPradio meedingen voor de prestigieuze titel ‘Plezantste werf van ’t land!’ en een bezoek van de TOPradio-werftour. De deelnemers maakten kans op frietjes, snacks en topplaten van dj Laura. Met deze actie willen de organisatoren het bouwverlof op een feestelijke manier inluiden. Dat kunnen bouwbedrijven wel smaken. Maar liefst 7 op 10 bouwbedrijven organiseert iets speciaals om het bouwverlof in te zetten, zo blijkt uit een rondvraag van Bouwunie.

De Plezantste Werf van ’t Land is…

Ondanks heel wat andere straffe deelnemers, wisten uiteindelijk drie bouwondernemers de jury te overtuigen: VH Klinkerwerken uit Begijnendijk, Bouwbedrijf Damman uit Deerlijk en Michielsen uit Noorderwijk. De bedrijven waarderen de aandacht. “Die extra erkenning voor de bouwsector doet altijd deugd. We komen vaak negatief in het nieuws, terwijl we zoveel mooie dingen doen. Zo’n wedstrijd steekt ons een hart onder de riem. En het is ook gewoon tof om samen met de collega’s een frietje te eten”, liet een enthousiast team van VH Klinkerwerken alvast optekenen.

“We weten als geen ander hoe hard de bouw werkt. En het waren zeker geen gemakkelijke tijden. Wat altijd overeind blijft, is het plezier en de teamspirit op de werf. Deze wedstrijd zette dit nog maar eens in de verf. We kregen tal van enthousiaste foto’s en kandidaatstellingen binnen”, aldus Jo Kusseneers, directeur Marketing bij Bouwunie.  

Moeilijk jaar voor de bouwsector

Na twee jaar coronacrisis wordt de bouwsector geconfronteerd met een hele resem nieuwe uitdagingen. Zo gooit niet alleen de stijging van de loonkosten en hoge brandstofprijzen roet in het eten, ook het tekort aan grondstoffen en bouwmaterialen vormen obstakels.

“Hoog tijd dus om bouwondernemers ook eens in de watten te leggen”, vindt Kris Baetens, jurylid en regiomanager Oost-Vlaanderen bij hr-dienstengroep Liantis. “Als trouwe partner van de bouwsector willen we bouwondernemers op een fijne manier oprecht bedanken om dag in dag uit het allerbeste van zichzelf te geven. Op naar een welverdiend bouwverlof!”