Flexi-jobs: uitsluiting en invoering in bepaalde sectoren

Sinds 1 januari 2024 werd het aantal sectoren waarin flexi-jobs mogelijk zijn, uitgebreid. Deze nieuwe sectoren krijgen hierbij ook de mogelijkheid om bij koninklijk besluit flexi-jobs uit te sluiten, op voorwaarde dat er een sectorale cao gesloten wordt. De sectoren waarin op 31 december 2023 al flexi-jobs mogelijk waren, krijgen deze mogelijkheid niet. 

De sectoren waarin er tot nu toe geen enkele wet is die flexi-jobs toelaat, kunnen via dezelfde procedure flexi-jobs toelaten. 

2 minuten leestijd Personeelsbeleid 01 maart 2024

Welke sectoren sluiten al flexi’s uit?

Vanaf 1 april 2024 zijn flexi-jobs in deze sectoren uitgesloten: 

  • In PC 144 voor de landbouw; 

  • In PC 145 voor het tuinbouwbedrijf, met uitzondering van PSC 145.04 voor de parken en tuinen waarin flexi-jobs mogelijk blijven; 

  • Voor de dienstboden van PC 323 voor het beheer van gebouwen, de vastgoedmakelaars en de dienstboden. 

In welke bijkomende sectoren worden flexi’s al toegelaten? 

Vanaf 1 april 2024 zijn flexi-jobs in PC 331 voor de Vlaamse welzijns- en gezondheidssector toegelaten, maar enkel voor de ondernemingen die kinderopvang als hoofdactiviteit hebben (NACE 88.91). 

Bovendien wordt het jaarlijks toegelaten totaal arbeidsvolume aan flexi-jobtewerkstelling beperkt tot maximaal 20% van het totale arbeidsvolume van alle medewerkers gepresteerd bij dezelfde werkgever. 

Vanaf 1 april 2024 worden flexi-jobs ook mogelijk in PC 152 en in PC 225 voor de inrichtingen van het vrij onderwijs die door de Vlaamse gemeenschap worden gesubsidieerd, maar enkel voor gesubsidieerde medewerkers.  

Deze koninklijke besluiten zijn nog niet gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad en zijn dus nog onder voorbehoud. 

Vragen? 

Heb je hier vragen over? Aarzel dan niet om ons te contacteren