My Liantis

Personeelsbeleid 07 november 2018

Opzegbrief versturen tijdens vakbondsacties bpost: waar je op moet letten

Momenteel zijn er vakbondsacties bij bpost die zeker nog tot dinsdag 13 november zullen aanhouden. Zal de opzegtermijn wel kunnen aanvangen voor een medewerker van wie je de arbeidsovereenkomst vanaf maandag 12 november wil opzeggen? Want door de vakbondsacties zal deze medewerker zijn opzegbrief misschien niet tijdig ontvangen.

Het antwoord is simpel: ja. De opzegtermijn zal op maandag 12 november ingaan als je de opzegbrief vandaag, op woensdag 7 november, aangetekend verstuurt. Dit wil zeggen dat je aangetekende zending vandaag afgestempeld moet worden. Enkel in dit geval is de opzeggingsbrief op tijd ‘betekend’ en gaat de opzegtermijn maandag in, ook als je medewerker de opzeggingsbrief pas later ontvangt.

Handige tip

Bewaar het afgestempelde bewijs van de aangetekende zending. Daarnaast raden we je aan om je werknemer alvast te melden dat zijn contract opgezegd wordt en dat zijn opzeggingsbrief door de staking van bpost later zal arriveren.

Gerechtsdeurwaarder

Als de aangetekende opzeggingsbrief niet tijdig afgestempeld werd én de opzeggingstermijn zeker op maandag 12 november moet ingaan, kan je ook altijd een beroep doen op een gerechtsdeurwaarder.