My Liantis

Welzijn op het werk 05 februari 2021

Coronanieuws: kappers, dierenparken en campings mogen opnieuw open

Het Overlegcomité heeft op 5 februari 2021 beslist dat enkele sectoren opnieuw de deuren mogen openen. Zo mogen de campings en vakantieparken op 8 februari heropenen en de dierenparken op 13 februari. Voor de contactberoepen wordt er een onderscheid gemaakt: kappers mogen open op 13 februari, terwijl de andere contactberoepen pas op 1 maart opnieuw klanten mogen ontvangen.

Nieuwe beslissingen

Het Overlegcomité besliste op vrijdagavond 5 februari 2021 dat bepaalde sectoren opnieuw hun deuren mogen openen. Het gaat om:

  • Campings en vakantieparken: heropening op 8 februari 2021
  • Kappers: heropening op 13 februari 2021
  • Dierenparken: heropening op 13 februari 2021
  • Contactberoepen (naast de kappers): heropening 1 maart 2021

Veiligheidsmaatregelen

Ondernemers die actief zijn in bovenstaande sectoren, moeten zich natuurlijk wel aan bepaalde veiligheidsmaatregelen houden. “Zodat het veilig kan zijn voor de klanten en de mensen die deze beroepen uitoefenen”, benadrukte premier Alexander De Croo tijdens de persconferentie op vrijdag 5 februari.

Sowieso gelden er algemene richtlijnen rond veiligheid op de werkvloer in coronatijden, maar daarnaast zijn er afhankelijk van je sector ook zeer specifieke, strikte voorwaarden. Zo mag er in een kapperszaak maar één klant aanwezig zijn per 10 vierkante meter bijvoorbeeld.

>> Ontdek hier alle voorwaarden voor de heropening van de kappers.