My Liantis

Steunmaatregelen 24 maart 2021

Alle niet-medische contactberoepen mogen weer open: wat betekent dat voor jouw zaak?

Sinds 26 april 2021 kan je als ondernemer met een niet-medisch contactberoep terug weer aan de slag. De paaspauze die het Overlegcomité voor vier weken had ingevoerd, is dus voorbij. 

Op welke steun kan je rekenen vanaf mei? 

Vanaf mei 2021 kom je niet meer in aanmerking voor het dubbel overbruggingsrecht, aangezien je niet meer onder de verplichte sluiting valt en opnieuw aan het werk kan. Kamp je met een omzetverlies van minstens 40%? Dan kan je rekenen op het enkele crisis-overbruggingsrecht wegens aanzienlijke omzetdaling.

Vanaf 1 mei 2021 kan je jouw aanvraag voor de maand mei indienen via My Liantis.

Op welke steun kan je rekenen voor maart en april toen je verplicht gesloten was?

Omdat je van 27 maart tot en met 25 april 2021 verplicht gesloten was, heb je voor de volledige duur van de sluiting recht op een dubbele overbruggingsuitkering. Zodra je in een maand één dag verplicht moet sluiten, heb je namelijk recht op de dubbele uitkering. Alle informatie daarover vind je op onze webpagina over het dubbele crisis-overbruggingsrecht bij een verplichte sluiting.

Deed je nog geen aanvraag? Dien jouw aanvraag voor de maanden maart en april 2021 in via My Liantis.

Wat met jouw medewerkers?

Als werkgever kan je voor jouw medewerkers gebruikmaken van de vereenvoudigde aanvraagprocedure voor tijdelijke werkloosheid wegens overmacht (corona), nu ze opnieuw zonder werk vallen. De vereenvoudigde aanvraagprocedure was eerder al verlengd tot 30 juni 2021.

Lees alle info over tijdelijke werkloosheid wegens overmacht door corona hier nog eens na