My Liantis

Welzijn op het werk 11 februari 2019

Ergonomieprijs voor Liantis en Retail Partners Colruyt Group

Op 22 januari beloonde de Vlaamse Ergonomievereniging Astrid Van Severen, preventieadviseur ergonomie bij Liantis, met de Vlaamse Ergonomieprijs 2018 voor een onderzoeksproject in samenwerking met Retail Partners Colruyt Group. Op basis van objectieve metingen van houding en spieractiviteit gaf  het onderzoeksteam aanbevelingen om de werkomstandigheden van kassamedewerkers te optimaliseren.

Vergelijkende studie

Astrid Van Severen, preventieadviseur ergonomie bij Liantis preventie en welzijn, bestudeerde in het kader van haar eindwerk tijdens de specialisatie-opleiding ergonomie de implementatie van een nieuwe kassysteem. Centraal in het project stond een vergelijkende studie van verschillende kassasystemen, met verschillende types winkelkar.

Aan de hand van gespecialiseerde meetapparatuur bracht het onderzoeksteam houdingen, bewegingen en spieractiviteit bij de kassamedewerkers objectief in kaart. Het team maakte daarnaast een inschatting op expertiseniveau van het risico op fysieke belasting.

We willen de best mogelijke werkomstandigheden creëren voor de kassamedewerkers in onze groep. Dankzij deze studie weten we zeker dat de keuzes die we maken daar ook écht aan bijdragen.

Chris Vandervorst, Head of Department Store Development  bij RPCG

Onderbouwde keuzes

Op basis van het onderzoek kon RPCG haar keuze voor een nieuw kassasysteem op een wetenschappelijk onderbouwde manier maken. Chris Vandervorst, Head of Department Store Development  bij RPCG, blikt dan ook tevreden terug op het project: “We willen de best mogelijke werkomstandigheden creëren voor de kassamedewerkers in onze groep. Dankzij deze studie weten we zeker dat de keuzes die we maken daar ook écht aan bijdragen.”

Het onderzoek leverde de retailgroep een reeks aanbevelingen op om de werkomstandigheden voor het kassapersoneel verder te optimaliseren: van de aanpassing van werkhoogtes tot specifieke werkinstructies. Ook op organisatorisch vlak leverde het project nieuwe inzichten op, met richtlijnen voor de duurtijd van kassawerk en aanbevelingen over regelmatige afwisseling van taken.