My Liantis

Outplacementbegeleiding bij Liantis

Je ontslagen medewerker snel weer aan het werk krijgen in een nieuwe job, in loondienst of als zelfstandige. Dat is waar outplacementbegeleiding om draait. Onze hr-experten staan je hierin graag bij en begeleiden jouw ontslagen medewerker op pad naar een nieuwe uitdaging.

Wat is outplacementbegeleiding?

Als werkgever ben je in bepaalde gevallen bij ontslag wettelijk verplicht om een outplacementaanbod te doen. Die outplacementbegeleiding heeft als doel de ontslagen medewerker zo snel mogelijk aan een passende nieuwe job in loondienst of als zelfstandige te helpen.

Waarom kiezen voor Liantis als partner in outplacement?

Als erkend outplacementbureau biedt het team van onze hr-experts jou een professionele totaalaanpak die steunt op onze ruime ervaring in outplacementbegeleiding en personeelsbeleid.

Binnen outplacementbegeleiding voorzien wij verschillende stappen:

  • Kennismaking

  • Koersonderzoek: zelfanalyse en vastleggen van doelstellingen

  • Marktoriëntatie: arbeidsmarkt en mogelijke kanalen

  • Solliciteren: training, technieken en opstellen van een actieplan

  • Opvolging bij contractbespreking en tewerkstelling

Individuele sessies worden gecombineerd met groepssessies. Er zijn verschillende formules mogelijk, steeds op maat van jou en jouw ontslagen werknemer.

Kunnen wij je helpen?

Liefst 75 % van de mensen die een outplacementbegeleiding volgen bij Liantis, vinden een nieuwe job binnen de eerste 6 maanden van hun begeleiding. Neem vrijblijvend contact op met onze experten en ontdek hoe wij je kunnen helpen!