My Liantis

Wat als een medewerker weigert te komen werken?

Na weken in een veilige cocon thuis, mogen je medewerkers opnieuw aan de slag. Velen hebben ernaar uitgekeken, maar bij sommigen is de angst zo groot dat ze weigeren om weer aan de slag te gaan. Waar kan je dan als werkgever juridisch op terugvallen?

Werkweigeraars

Ongewettigd afwezig

Willen werknemers niet naar kantoor komen uit schrik, dan zijn ze juridisch gezien ongewettigd afwezig. Als je werknemer thuisblijft zonder geldig doktersattest of opname van verlof, dan kan dat zelfs leiden tot het einde van de arbeidsovereenkomst. Probeer echter om, gezien de omstandigheden, zulke drastische maatregelen te vermijden en een alternatief voor te stellen aan je werknemers.

Creatieve oplossingen 

Durft je werknemer echt niet te komen werken? Probeer dan samen een creatieve oplossing te bedenken. Bekijk eventueel of het toch mogelijk is om je werknemer langer thuis te laten werken. Lukt dat niet, stel dan voor om verlofdagen op te nemen. 

Raken jullie er niet uit? Dan kan je nog altijd toegestane onbetaalde afwezigheid inboeken. Je neemt dan het best even contact op met jouw sociaal secretariaat om dat vast te leggen in een overeenkomst.