My Liantis

De coronacrisis: zo start je vlot weer op

Ben jij je activiteiten al opnieuw aan het opstarten? Of ben je volop aan het plannen om binnenkort weer aan de slag te gaan? Wij verzamelen op deze pagina alle to do’s voor een vlotte heropstart, zodat je probleemloos weer van start kan gaan.

Veilig

Veilig opstarten

Wanneer je je werkzaamheden opnieuw opstart, is het natuurlijk zeer belangrijk dat je het veilig aanpakt, want het coronavirus is helaas de wereld nog niet uit. Zaken als een goede handhygiëne en social distancing zijn nog steeds aan te raden. Maar wist je bijvoorbeeld dat je ook beter rekening kan houden met de mogelijke aanwezigheid van de legionellabacterie in jouw bedrijf?

Lees alles over:

Alles lezen

Convo

Persoonlijke ondersteuning

De impact van de coronacrisis is groot. Niet alleen op jouw onderneming. Jij en je medewerkers moesten de voorbije weken noodgedwongen alle normale werk- en privéroutines overboord gooien. Dat kan bij sommigen behoorlijk wat stress of zorgen hebben veroorzaakt. Anderen werden tijdens de lockdown geconfronteerd met eenzaamheid of zelfs depressieve gevoelens. Bovendien kan de angst op besmetting door het coronavirus nog zeer aanwezig zijn.

Lees alles over

Alles lezen

Organisatorisch

Organisatorische aandachtspunten

Na een aantal weken (gedeeltelijke) sluiting, kunnen de eerste opstartdagen behoorlijk hectisch en intensief zijn. Mogelijk kan je nog niet meteen al je bezigheden hervatten, waardoor sommige medewerkers nog niet aan de slag kunnen. Zijn er zaken waar je rekening mee moet houden als je een beroep deed op bepaalde steunmaatregelen van de overheid? Een overzicht van organisatorische aandachtspunten.

Lees alles over

Alles lezen

Zorgeloos terug opstarten? Baseer je op informatie van onze experten en maak de juiste keuzes

Beluister de podcast