My Liantis

Liantis sociaal verzekeringsfonds

Zelfstandigen in hoofdberoep die zich aansluiten bij Liantis sociaal verzekeringsfonds genieten verschillende sociale uitkeringen en tegemoetkomingen in gezondheidskosten. Maar ook voor advies op alle belangrijke kruispunten in je loopbaan als zelfstandige kan je bij ons terecht. 

Sociaal verzekeringsfonds

Wat kan Liantis sociaal verzekeringsfonds voor jou doen?

Als sociaal verzekeringsfonds vormt Liantis de schakel tussen zelfstandigen en de overheid. We zorgen voor je aansluiting, berekenen je sociale bijdragen en helpen je om je sociale zekerheid te optimaliseren.

In ruil voor die sociale bijdrage bouw je sociale rechten op. In je loopbaan maak je veel belangrijke veranderingen mee: je koopt een huis, richt een vennootschap op, sticht een gezin, ziet (studerende) kinderen het nest verlaten. Stuk voor stuk vormen dit kansen tot optimalisatie of momenten waarop juist extra bescherming aangewezen is. Hoe dan ook kan je als ondernemer op ons rekenen.

Ook wanneer het met je zaak niet zoals gepland loopt, staat Liantis je bij. Zo staan we ondernemingen die in een faillissement terechtkomen bij met raad en daad en bieden we loopbaancoaching aan voor zelfstandigen die hun kompas opnieuw scherp willen stellen.

Voor een betere sociale zekerheid

Al ruim tachtig jaar lang zet Liantis sociaal verzekeringsfonds zich in voor een optimale sociale bescherming van zelfstandigen. Het zijn mensen uit onze groep die vanaf de jaren twintig van vorige eeuw diensten uitbouwden om ondernemers en werkgevers te ondersteunen in hun mensenzaken.

Van de eerste kinderbijslagwetgeving voor zelfstandigen in 1937, over de eerste pensioenwetgeving voor zelfstandigen in 1956 tot de invoering van het sociaal statuut voor zelfstandigen in 1967: als bevoorrechte gesprekspartner van de overheid hanteerden we mee de pen bij de totstandkoming van belangrijke hoofdstukken in de sociale wetgeving.

Dat engagement voor ondernemende mensen is een deel van ons DNA. Een betere sociale zekerheid voor ondernemers: daar werken we aan. Elke dag.

Sluit je nu aan

Start je binnenkort als zelfstandige? Dan ben je bij wet verplicht om je aan te sluiten bij een sociaal verzekeringsfonds. Je bent hiervoor welkom in één van onze kantoren in jouw buurt of kan snel en eenvoudig je aansluiting online regelen.

Liantis sociaal verzekeringsfonds in cijfers

  • 196.000
    Liantis sociaal verzekeringsfonds int de sociale bijdragen van ruim 196.000 zelfstandigen
  • 50
    In 2017 blies Liantis sociaal verzekeringsfonds 50 kaarsjes uit. Sinds 1967 kunnen zelfstandigen bij één fonds terecht voor hun pensioen, kinderbijslag en ziekteverzekering.

Start je binnenkort als zelfstandige? Sluit je dan nu online aan!

Nu aansluiten