Sociaal verzekeringsfonds

Elke zelfstandige moet zich aansluiten bij een sociaal verzekeringsfonds. Dit in tegenstelling tot werknemers bij wie de werkgever de sociale zekerheid regelt. Je aansluiting bij Liantis sociaal verzekeringsfonds regel je in een handomdraai online, per post of in een van onze kantoren.

Sociaal verzekeringsfonds

Aansluiten bij Liantis sociaal verzekeringsfonds

Als zelfstandige moet je je aansluiten bij een sociaal verzekeringsfonds voor de start van je zelfstandige beroepsactiviteit. Deze aansluiting is verplicht, ongeacht de grootte van je onderneming, het inkomen uit je zelfstandige activiteit of het aantal uren dat je actief bent in je onderneming.

Wat Liantis sociaal verzekeringsfonds voor jou kan doen

Als sociaal verzekeringsfonds vormt Liantis de schakel tussen zelfstandigen en de overheid. We zorgen voor je aansluiting, berekenen je sociale bijdrage en helpen je om je sociale zekerheid te optimaliseren.

In ruil voor die sociale bijdrage bouw je sociale rechten op. In je loopbaan maak je veel belangrijke veranderingen mee: je koopt een huis, richt een vennootschap op, sticht een gezin, ziet (studerende) kinderen het nest verlaten … Elk van deze sleutelmomenten biedt kansen tot optimalisatie, of vraagt juist om extra bescherming. Hoe dan ook kan je op ons advies en onze begeleiding rekenen.

Ook wanneer het met je zaak niet zoals gepland loopt, staat Liantis je bij. Ondernemingen die in een faillissement terechtkomen, helpen we met raad en daad. En wil je als zelfstandige je kompas opnieuw scherp stellen, dan kan je bij ons terecht voor loopbaancoaching

Liantis sociaal verzekeringsfonds in cijfers

  • Liantis sociaal verzekeringsfonds int de sociale bijdragen van meer dan 219.000 zelfstandigen

    219.828

  • In 2021 gebruikten bijna 80.000 ondernemers ons digitaal platform My Liantis voor hun sociaal statuut

    80.000

Sociaal verzekeringsfonds: wat is het?

Een sociaal verzekeringsfonds is een vereniging zonder winstoogmerk (VZW) die in opdracht van de overheid de sociale zekerheid regelt van zelfstandigen. In ruil voor een kwartaalbijdrage bouwen de leden sociale rechten op zoals kinderbijslag, invaliditeitsuitkering, ziekteverzekering, pensioen...

Maar er is meer. Als zelfstandige kan je rekenen op Liantis sociaal verzekeringsfonds voor advies op alle belangrijke kruispunten tijdens je loopbaan, van voor je opstart tot na je pensioen. We helpen je om het maximum te halen uit je sociale bijdrage en zorgen ervoor dat je zorgeloos kan ondernemen.

Ook op beleidsvlak zetten wij ons in voor onze leden. Al meer dan vijftig jaar lang speelt Liantis een proactieve rol in het sociaal overleg. Samen met onze partners gaan we resoluut voor een betere sociale zekerheid voor zelfstandigen. Daar werken we elke dag aan.

Start je binnenkort als zelfstandige? Sluit je dan nu online aan!

Nu aansluiten